Annons

Emma Jönsson gör debut i Scandinavium: "Supertaggad"

Emma Jönsson inledde tävlingssäsongen i helgen. Nu är hon redo för debuten i Scandinavium.

– Det ska bli jättehäftigt att få tävla där, säger Säröryttaren.

Sport | 17 Februari 2020 15:15

Emma Jönsson och Donizetti 39 red dressyr-EM i Italien. Det var den senaste tävlingen de ställde upp i innan helgen. Arkivbild.                                   

FOTO: Privat

RIDSPORT. På onsdag inleds årets upplaga av Gothenburg Horse show. En tävling Emma Jönsson från Särö sällan missar. Sedan barnsben har det varit höjdpunkten på året för Säröryttaren. I år tar hon dock klivet ner från läktaren ner till tävlingsbanan – för första gången.

– Jag är superladdad. Min häst känns som att han är i fin form och det känns kul, säger Emma Jönsson.

På läktaren lämnar hon familj, vänner och elever som kommer att finnas där och ge henne och hästen Donizetti 39 support. Men någon press att prestera känner hon inte.

– Inte utav supporten. Men vid varje tävling finns det någon form av press att prestera och jag gillar den utmaningen, säger Säröryttaren.

Andra tävlingen för året

Ekipaget gjorde sin första start i helgen när de vann en nationell dressyrtävling i Falkenberg efter att ha ridit ihop 70,981 procent.

Hon och hästen Donizetti 39 hade inför tävlingen inte ställt upp i någon tävling sedan EM i fjol. Målet för denna säsongen är att ta sig till EM på nytt som avgörs i Ungern i augusti. För att få en plats dit krävs bra prestationer på internationella tävlingar inför uttagningarna i juli.

Siktar på seger

Först ut är Gothenburg Horse Show och tävlingen Lövsta Future Challenge International Dressage U25 på onsdag. Två ryttare från tre nationer gör upp om förstaplatsen.

– Det är en liten klass men jag ska ge järnet och hoppas så klart på att nå toppen. Men det är mycket som ska stämma och de andra ryttarna är väldigt duktiga, säger Jönsson.

Tror du att det är till din nackdel att du bara gjort en tävling hittills inför GHS?

– Nej, utan snarare till min fördel.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Malpalcerat boende

Debatt Hej, jag vill bara ställa en fråga till de ansvariga i Kungsbacka kommun: hur man kan bygga ett ...

Flera inbrottsförsök under natten

Nyheter Flera inbrottsförsök och en misshandel. Så sammanfattar polisen i Kungsbacka fredagsnatten.   Klockan 23.25 kom första larmet om ...

TV stals vid inbrott

Blåljus Klockan 16 igår eftermiddag anmäldes ett inbrott i bostad under renovering i Särö. Det var på Stallbacken i ...
Annons