Annons

Efterlängtad öppning av badhuset

Idag öppnade äntligen Kungsbackas nya badhus. Det blev ingen storslagen invigning på grund av coronaläget men en efterlängtad smygöppning.

Nyheter | 09 Maj 2020 14:12

Therese Granelli, Ida Gren, Signe Brodin, Anna-Karin Gren, Malte Granelli, Fabian Sundqvist och Klara Brodin såg fram emot att få prova både rutschkanor och pooler.

FOTO: Christina Nordwall

– Det är så roligt att vi äntligen har en 50-metersbassäng i Kungsbacka, säger Anna-Karin Gren, som väntade på att få komma in. 

 

Redan en kvart innan öppning började folk att strömma till och släpptes in i badhuset.

– Det blev precis den smygöppning vi ville ha. Vi kommer att släppa in i omgångar och ta in en tredjedel av vårt maxantal som är 1000 personer. Vi har ju en yta på 12000 kvadratmeter så det är luftigt i vanliga fall ändå, säger Camilla Eriksson, affärsutvecklingschef på Medley AB som driver anläggningen.

Luftigt

Planen var just att se till att det var luftigt mellan badgästerna och att inte för många skulle vistas samtidigt i omklädningsrummen. Det var egentligen den största utmaningen och inte att det skulle bli för trångt i vattnet.

– Klor dödar virus så i vattnet är vi inte ett dugg oroliga. Men det får inte bli för mycket folk i omklädningsrummen. Vi rekommenderar de som ska träna i gymmet att byta om hemma. För de som ska bada blir det svårare eftersom de måste duscha innan de hoppar i badet. Vi har gjort bedömningen att det ska fungera, säger Camilla Eriksson som själv ställt sig i dörren för att hålla koll på in- och utflöde.

Och även om det blev lite kö i kassan när alla skulle lösa biljett påminde streckade linjer i golvet om gällande avståndsregler vilket badgästerna respekterade. Inne i simhallen var det gott om utrymme.

Flera bassänger

Mitt i anläggningen finns familjebadet med rutschkanor och fors samt barnäventyr för de minsta barnen.

– Jag ser fram emot att testa rutschkanan och Malte ska få prova barnpoolen, säger Therese Granelli.

Det finns två undervisningsbassänger och en 50-meters bassäng för motionssimning. För de som gillar höjder finns hoppsviktar på en och tre meter. I badet är det även möjligt att ha badkalas med olika teman. I relaxavdelningen finns ett soldäck med bubbelpool utomhus, aufgussbastu, ångbastu, varmpool och kallpool.

Albin Söderberg och Stellan Nilsson var väldigt nöjda efter att ha testat den stora vattenrutschkanan.

– Det var jättekul, säger de och hann bara prata en liten stund innan det var dags att rusa upp för trappan och ta ett nytt åk.

 

Läs mer i Norra Halland på tisdag 12/5–20.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Krönika: Virtuos på flera sätt

Krönikor Jag har gjort det massor av gånger förut, lyssnat på Sommar i radions P1. Men speciellt vill jag ...

Krävs på över 900 000 kronor

Nyheter En kvinna i 40-årsåldern har fått för mycket pengar från Försäkringskassan. Nu vill ...

Nöjda med mottagandet i Kungsbacka

Nyheter Hur väl fungerar integrationen i Kungsbacka? Det ville Josefin Tengstrand ta reda på. Hon sökte och fick kontakt ...
Annons