DEBATT 2024-02-10 KL. 14:00

Debatt: Styre med kalla högerhänder

Debatt: Styre med kalla högerhänder
Debattartikeln handlar om förändringar inom hemtjänsten. Arkivbild: Magnus Vasell

TV-klipp och nyheter

Läser 26 januari i Norra Halland om nya beslut med färre insatser inom hemtjänst. Detta är en skrämmande läsning. Hur kan en vård- och omsorgsnämnd ens förespråka digitala lösningar när det handlar om våra äldre, det som behövs är mänsklig närhet och kontakt!

Man tycker också det räcker med dusch 1-2 gånger i veckan, hur många av de beslutande i nämnden gör detta själva? Man ska dra ned på aktivitetstid, avlösning i hemmet, ledsagning med mera.

Man anser att inneboende barn och vänner ska vara skyldiga att hjälpa den äldre med hushållet. Det är alltså dubbelarbete som anses som en skyldighet, för de flesta barn till äldre har faktiskt ett jobb att sköta. Som anhörig kan man också ha en egen sjukdom.

Hravn Forsne (M) säger i artikeln att det inte går att tredubbla personalstyrkan för att ta hand om framtidens äldre, det köper jag inte. Ge anställda rejäla lönepåslag och vettiga arbetsvillkor och mänskliga schemaläggningar! De gör ett fantastiskt arbete och detta ska uppskattas i lönespecifikationen.

Att kalla de färre insatser som räknas upp i artikeln för ”skälig levnadsnivå” är skamligt. Är detta högerpolitikers syn på äldre människor så blir jag mörkrädd. Det är helt ovärdigt att sänka livskvaliteten för människorna som behöver mest omsorg och assistans.

När jag läser artikeln inser jag att det är dags att se över hur olika kommuner ser på vård och omsorg och flytta någonstans där det finns mänsklighet. Och i god tid innan ålderns höst. Kungsbacka är uteslutet, det vill säga så länge moderaterna sitter och styr med sina kalla högerhänder.

Dotter, mor och mormor



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.