DEBATT 2024-10-09 KL. 10:00

Debatt: Magdalena – dags att betala tillbaka

Debatt: Magdalena – dags att betala tillbaka
"Betala tillbaka pengarna till de äldre som motvilligt lurats in i lotteriet så att de får upprättelse," skriver dagens debattörer. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Den senaste tiden har medierapporteringen kretsat kring häpnadsväckande uppgifter om att Socialdemokraterna pressat äldre att köpa deras skandalomsusade lotter. Tidigare anställda vittnar om hur de har lurat äldre och särskilt äldre som inte förstår vad de säger ja till. Det här är metoder som vi tidigare förknippat med gängkriminella på solkusten, men är alltså en del av Socialdemokraternas säljstrategi. Det har också visat sig att tungt kriminella arbetar eller har arbetat som lotterisäljare.

”Lägg inte på luren utan pusha pusha pusha” beskrev en före detta anställd. Den äldre i andra änden av samtalet tänker att det enklaste sättet att ta sig ur situationen är att köpa en lott, i tron att det är en enskild lott och inte en prenumeration som blir dyrare med tiden och som måste sägas upp. Med de metoderna är det inte konstigt att Socialdemokraternas skandallotteri är Sveriges överlägset största politiska lotteri.

Socialdemokraternas girighet har gått före de äldres bästa. Pengarna göder Socialdemokraternas partikassa, intjänade genom aggressiva metoder, gärna från äldre som är förvirrade eller dementa.

Magdalena Andersson pratar gärna om att stärka äldres ekonomi, skapa trygghet för äldre och att återta den demokratiska kontrollen men genom lotteriförsäljningen har de visat motsatsen i alla tre fallen. Nu är det upp till bevis, Magdalena Andersson. Säg upp prenumerationerna och betala tillbaka pengarna till de äldre som motvilligt lurats in i lotteriet så att de får upprättelse.

Till alla de som lurats in i lotteriskandalen har vi ett budskap: Vi står på er sida, ni förtjänar att bli behandlade med respekt.

Anna Tenje, äldre- och socialförsäkringsminister (M)

Lars Äng (M), Moderata seniorer Kungsbacka



Polischefen:
NYHETER 2024-10-09 KL. 12:15
Premium

Polischefen: "Man kanske söker nya marknader"

Hennix om skottlossningen, gängkopplingar och unga kriminella

TV-klipp och nyheter

Succéåret kan krönas med ny framgång
SPORT 2024-10-08 KL. 20:00
Premium

Succéåret kan krönas med ny framgång

Christofer Rahm kan ta sig in på DP-touren

Efter skjutningen – det här väntar för gripna 14-åringar
NYHETER 2024-10-08 KL. 12:49
Premium

Efter skjutningen – det här väntar för gripna 14-åringar

Placeras på säkerhetsklassade SiS-hem

Overklig stämning dagen efter skjutningen
BLÅLJUS 2024-10-07 KL. 13:37
Premium

Overklig stämning dagen efter skjutningen

Gallret nerdraget över den drabbade butiken på Kungsmässan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-10-08 KL. 20:00
Succéåret kan krönas med ny framgång

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.