DEBATT 2024-10-08 KL. 10:00

Debatt: Du avgör hur vårt samhälle ska se ut

Debatt: Du avgör hur vårt samhälle ska se ut
Ermin Škoric är en av de som signerar dagens debattartikel. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

I samband med sammanträdet för nämnden för Vård & Omsorg den 19 september initierade Socialdemokraterna ett ärende om att sätta personalpolitiken på agendan. Socialdemokraterna valde att signalera om detta tidigt, i ett led att söka en bred majoritet (blocköverskridande), för att främja en fråga som alla partier borde värna om. Det Moderat-ledda styret fick kännedom om initiativet redan innan presidiet.

Redan på presidiet kom signaler om att detta är ett initiativ som troligen kommer att få ett nej. Detta är alltså innan ens det Moderat-ledda styret har haft egna samtal i majoriteten om initiativets innehåll och betydelse. Det Moderat-ledda styret ansåg frågan besvarad.

Det Moderat-ledda styret är helt enkelt inte intresserade av initiativ som är viktiga ur ett medarbetarperspektiv och därför är allt prat om arbetsmiljö, bra förutsättningar för personalen att utföra sitt uppdrag med mera tomt prat och spel för gallerierna.

Vill man ha en politik som faktiskt värnar välfärden för äldre, där samtidigt personalen är en självklar mittpunkt, behöver man ändra styret i Kungsbacka. Det är alldeles uppenbart och något som det Moderat-ledda styret själva signalerar om genom sina ställningstaganden.

Fram till dess kommer nedskärningar och systematiska försämringar att fortsätta i samma takt. Du avgör vad för slags samhälle du vill leva i, inte minst när du blir äldre.

Ermin Škoric (S), 2:e vice ordförande i nämnden för Vård & Omsorg

Astrid Börjesson (S), ledamot i nämnden för Vård & Omsorg

Eva Tingström (S), ledamot i nämnden för Vård & Omsorg

Ingela Hansson (S), ersättare i nämnden för Vård & Omsorg



TV-klipp och nyheter

Overklig stämning dagen efter skjutningen
BLÅLJUS 2024-10-07 KL. 13:37
Premium

Overklig stämning dagen efter skjutningen

Gallret nerdraget över den drabbade butiken på Kungsmässan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.