DEBATT 2023-01-20 KL. 10:30

Debatt: Skrämmande utveckling

Jag känner en stor oro över hur den drogliberala synen breder ut sig alltmer i samhället, hur droganvändandet går allt längre ned i åldrarna och hur lätt det är att få tag på olika former av narkotika. Det är verkligen skrämmande.

Debatt: Skrämmande utveckling
Foto: Pixabay

Hela samhällsutvecklingen är djupt oroande och där man mer eller mindre glorifierar den kriminella världen, vapen och droger, bland annat den så kallade gangsterrappen, men även till viss del i filmer.
Vi måste arbeta för att stoppa den utvecklingen och för att minimera användningen av droger. Drogerna är inte bara förödande för den enskilde, utan även för anhöriga. Det göder den grova brottsligheten, skapar allvarliga samhällsproblem och medför stora kostnader för samhället.

Som Sverigedemokrat är det självklart viktigt för mig att bekämpa brottsligheten, gängkriminaliteten och den otrygghet som blivit alltmer påtaglig. Vi är överlag för hårdare tag och straff för att få bukt med den allvarliga brottsligheten som vi har i vårt land. Vi tror inte på tidigare strategi med saft och bullar och dela ut armband till dem som begår allvarliga brott, utan det ska vara kännbara straff som får bort grovt kriminella från våra gator för en lång tid och som förhoppningsvis också avskräcker för att begå brott.
Men vi behöver också arbeta mer förebyggande, så att unga inte väljer den här banan med droger och kriminalitet. Föräldraansvaret måste stärkas, och vikten av föräldrarnas roll som närvarande ansvarstagande vuxen kan inte nog understrykas.

Men om och när det brister så ska samhället finnas där och ge den hjälp, stöd och vård som behövs för att minimera riskerna att barn och unga hamnar i ett destruktivt leverne. Socialtjänst, vårdnadshavare, skola, hälso- och sjukvård, polis, idrottsföreningar eller andra föreningar, har här ett oerhört viktigt uppdrag och kan genom samverkan minska riskerna för att barn och unga hamnar snett.

Carita Boulwèn (SD)Foto: iStockHemtjänsten fick pris
NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Premium

Hemtjänsten fick pris

Andra gången gillt för Vallda hemtjänst

SENASTE TV-NYHETERNA

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri
NYHETER 2023-02-07 KL. 14:00

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian
SPORT 2023-02-07 KL. 11:50

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier
DEBATT 2023-02-07 KL. 10:30

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott
NYHETER 2023-02-07 KL. 08:00

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet:
BANDY 2023-02-06 KL. 21:40

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet: "Löjligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-02-07 KL. 20:31
Efter pulveriseringen: "Speciell match"
Premium | NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Hemtjänsten fick pris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

När familjen Jarny blev tillfrågade att delta i E.ON:s energiexperiment tvekade de inte en sekund. Pappa Jarny är belåten: ”Måste ju vara nåt slags rekord”.