DEBATT 2021-12-30 KL. 11:00

DEBATT: Pengar som kommer väl till pass

DEBATT: Pengar som kommer väl till pass
Älvsåkersskolan. Arkivfoto: Norra Halland

Många av oss som bor i Anneberg-Älvsåker har på nära håll kunnat bevittna hur Älvsåkersskolan med dedikerade lärare slitit under de senaste åren för att ge alla barn den undervisning de har rätt till.
På högstadiet har lärarna hanterat både undervisning på gymnasienivå samt kartläggningar och åtgärder för elever i behov av extra stöd samt introduktion för nyanlända in i skolan. Detta har de gjort med den äran. Dock har utmaningen kommunen har givit skolan varit stor. Att vara en skola som tar emot en stor andel nyanlända kräver initialt en stor arbetsinsats från lärarna och när det dessutom blir så att eleverna måste lämna sina bostäder efter två år måste personalen hantera en ökad otrygghet och en ökad oro.

Nu har ett beslut tagits att Älvsåkersskolan ska få ett ekonomiskt tillskott för att få bättre möjligheter att klara av de utmaningar som ålagts dem. Jag är övertygad om att dessa pengar kommer att göra nytta både för de barn som är födda i Sverige och de som kommit hit som nyanlända.
Jag är glad över att det var en överväldigande majoritet av de politiska partierna som röstade för detta tillskott. Dock är det sorgligt och anmärkningsvärt att Sverigedemokraterna inte ville stå bakom detta stöd till våra barn i Anneberg-Älvsåker. Faktiskt helt obegripligt.
Jag vill avsluta denna insändare med ett par ord till personalen på Älvsåkersskolan: vi föräldrar ser hur hårt ni jobbar. Ni ska veta att vi som har barn på Älvsåkersskolan uppskattar detta otroligt mycket.

Magdalena Sundqvist (S),
förälder på Älvsåkersskolan
SENASTE TV-NYHETERNA

ISHOCKEY 2022-01-26 KL. 22:05

"Det kändes som en stöld"

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Facklig oro för sommarsemestrar
NYHETER 2022-01-25 KL. 20:00

Facklig oro för sommarsemestrar

Men kampanj i december gav resultat

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-