DEBATT 2023-03-30 KL. 09:00

Debatt: Orimligt arvode för heltidspolitiker

Debatt: Orimligt arvode för heltidspolitiker
Åke Eliasson. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Den som får förtroendet att vara kommunalråd i Kungsbacka har ett stort ansvar och långa arbetsdagar. Man är alltid i tjänst och ställs ofta inför svåra beslut och ställningstaganden. Arvodet för förtroendeuppdraget skall därför vara rimligt så att det attraherar de bäst lämpade att vilja åta sig det.

Inför valet 2018 föreslog och beslutade den borgerliga majoriteten en arvodeshöjning med 18 procent för kommunstyrelsens ordförande! Socialdemokraterna motsatte sig höjningen.

Socialdemokraternas föreslår i en motion, som tas upp till debatt i kommunfullmäktige i april, att arvodet skall sänkas till den nivå som riksdagens ledamöter har och följa samma uppräkning. Ledamöterna i kommunfullmäktige, inklusive kommunalråden, skulle därmed också befrias från ansvaret att sätta sina egna löner.

Uppräkningen av kommunalrådens arvode följer årligen löneutvecklingen för SACO-anslutna anställda i kommunen. För 2023 ökar arvodet med 2 215 kronor/månad. Klyftan ökar till vanliga löntagare i kommunen!

Åke Eliasson, fd. oppositionsråd för Socialdemokraterna i Kungsbacka



TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.