DEBATT 2022-07-29 KL. 09:00

Debatt: Låt oss respektera varandra

Av Ronny Karlsson

Debatt: Låt oss respektera varandra

Replik på debattartilkeln "Socialdemokraterna har blivit en populistiskt parti", i Norra Halland 22 juli.
Jag delar liberalerna uppfattning att väljarna ska få möjlighet att välja efter partiernas politik och att man ska respektera partiernas olikheter. Däremot stödjer jag inte hur Liberalerna försöker trycka ner ledamöter i stället för att bemöta de politiska frågorna. Som ordförande för Socialdemokraterna i Kungsbacka är jag stolt och står bakom mina partikamrater.
Liberalerna anklagar oss för att blivit ett populistiskt parti, vilket inte kan vara mer fel. Som folkvalda politiker behöver vi invånarnas förtroende, partierna måste vara trovärdiga och leva som man lär. Så låt mig vara tydlig…
Socialdemokraterna under många år arbetat för 50% hyresrätter i större områden för att fler ska ha möjlighet att leva och bo i Kungsbacka. Liberalerna påstår sig vara originalet, trots att dom tillsammans med C, Kd och M styrt Kungsbacka i många år, ser vi hur bostadskön blir allt längre och längre.
Liberalerna lyfter frågan om Riksbyggen. Som politiker i Kungsbacka kommun styr vi inte över Riksbyggen, vi kan däremot ändra på hur kommunen hanterar byggandet i Kungsbacka och aktivt köpa in mark till bostäder. Så jobbar ett parti med trovärdighet för invånarna i Kungsbacka.
Vi var även då tydliga med att vi inte stod bakom den stora höjningen till kommunalråden. Vi har inte fått gehör och kommer därför fortsätta att driva dessa frågor. Arvodesberedning jobbar på uppdrag av fullmäktige, därför valde vi att lägga en motion om att sänka kommunalrådens arvoden i fullmäktige i stället för i arvodesberedningen. Så jobbar ett parti med trovärdighet för invånarna i Kungsbacka.
Socialdemokraterna la i juni ett eget budgetförslag för 2023 med bla satsningar på elevhälsan, ökad grundbemanning och särskilda lönesatsningar. Detta är investeringar vi måste gör nu, vi måste investera i våra unga och vår personal för att säkra framtiden. Så jobbar ett parti med trovärdighet.
Låt oss respektera varandra olikheter och låt invånarna avgöra valet 11 september.
Helén Ung Le
Ordförande Kungsbacka socialdemokratiska arbetarekommun
SENASTE TV-NYHETERNA

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Kungsbacka växer - men inte som Varberg
NYHETER 2022-08-18 KL. 09:00

Kungsbacka växer - men inte som Varberg

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.