DEBATT 2022-12-10 KL. 14:00

Debatt: ”El-slösare” kommer att gynnas

Debatt: ”El-slösare” kommer att gynnas

TV-klipp och nyheter

Lyssnade på Ebba Busch i TV4. Tveksamt med 50 respektive 79 öre i högkostnadsskydd oavsett förbrukningsvolym och ej relaterat till rimlig förbrukning för det boende du har, och antal boende!
Det vill säga har du till exempel en uppvärmd utepool eller dylikt får du ändå 50 öre för en anläggning som rimligen ej borde vara uppvärmd.
Kommer tyvärr gynna ”slösare” av el samt de som har omotiverat stor förbrukning relaterat till vad som kan betraktas normalt för deras boendeform, respektive antal boende.

Bidraget borde vara annorlunda utformat för att säkert gynna de mest behövande grupperna, och kanske även så beträffande bidragen till företagen.
Att betalning sker först i februari och ska göras genom Försäkringskassan bara försenar och fördyrar hanteringen. Bäst vore att ha skött detta genom decimering av påförda skatter.
Med nu stängda kraftverk i både Oskarshamn och Ringhals och låga temperaturer kan situationen snabbt bli kritisk.
Vi lär exportera cirka 17 procent av vår elproduktion – kan detta ej nu starkt begränsas tills vår situation förbättras? Hur ser villkoren i dessa avtal ut? Kanske någon escape-paragraf när egna produktionen är nedsatt?

Oroad Pär i Kullavik

TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.