Annons

Debatt: Vi ville också ha kvar personligt ombud

Debatt | 24 September 2020 15:00

På Individ och Familjeomsorgs senaste möte yrkade vi i Sverigedemokraterna avslag på förslaget om att avveckla personligt ombud.

Vi lämnade in ett skriftligt yrkande där det tydligt framkom. Så hade vårt förslag vunnit gehör så hade Personligt ombud varit kvar. Men det röstades alltså ned.

Otydligt förslag

Liberalerna hade även de en skrivelse. Men trots ett flertal påpekade från oss i SD om att vi inte kunde stödja deras förslag då det var otydligt och att man med det i hög grad riskerade att Personligt ombud skulle försvinna, så gick L, S och C ihop i detta och fällde vårt förslag.

Att man sedan går ut i media och skyller oss för beslutet är märkligt, dock inte förvånande. Så frågan är om det bara var ett populistiskt utspel eller om det berodde på okunnighet från deras sida.

Vi i SD har dock initierat förslag om att SD, L, S och C ska inlämna gemensam skrivning i ett försök att rädda Personligt ombud. Vi får se hur de andra partierna ställer sig till det.

Läs också:

Vi kan ordna stödet inom kommunen

En viktig funktion tas bort för de utsatta

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten

Vård Det blev ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten i den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa kranvatten. Istället blir ...

Patient dog när kateter lossnade

Vård Katetern lossnade och patienten fick blodförgiftning och avled. Nu anmäls fallet till Inspektionen för vård och ...

Skyttekungen tillbaka på Ögärdet

Fotboll Senast i IFK Fjäråströjan vann Anton Millesson Nilsson skytteligan i trean på 18 fullträffar. Nu gör ...
Annons