Annons

De gick vidare i Vi i femman

Med fyra ynka poäng ledde femmorna på Nova Montessoriskola över motståndarna från Frillesåsskolan inför den sista och avgörande flerpoängsfrågan i kvällens Vi i Femman-kvartsfinal. Då hände det som inte får hända. Båda lagen svarade fel!

Nyheter | 21 Januari 2020 18:54

Med fyra ynka poäng ledde femmorna på Nova Montessoriskola över motståndarna från Frillesåsskolan inför den sista och avgörande frågan i kvällens Vi i Femman-kvartsfinal. Då hände det som inte får hända. Båda lagen svarade fel!

FOTO: Nova Montessoriskola

Till en början blev det alldeles tyst i SR P4:s Vi i femman-studio i Halmstad. Att ingen svarat rätt på utslagsfrågan var svårt att ta in.

Fyllde studion med jubel

Men när insikten om att de tävlande, Axel Jungermann och Hilla Lilja, fixat så att femmorna på Nova Montessoriskola går vidare i tävlingen sjönk in hos publiken utbröt ett jubel som inte visst några gränser.Frillesåsskolan, Vi i femman. FOTO: Frillesåsskolan

Lite besvikna fick Cassandra Mård och Albin Bjuggren Svensson som representerade femteklassarna från Frillesåsskolan erkänna sig besegrade med poängställningen 26, mot Novas 30.

Men några förlorare är de absolut inte. Att ta sig så långt i den svåra kunskapstävlingen kräver att man har hängt med på lektionerna. Att så varit fallet visade Frillesåseleverna tydligt.

Lag som håller toppklass

Dessutom var det i princip jämnt lopp mellan lagen, ända fram till sista frågan, vilket visar vilken hög kunskapsklass årets tävlande håller.

– Ja, det alla var verkligen jättepirriga i studion. Det var väldigt spänt och spännande inför sista frågan, säger Annika Andersson – pedagog på Nova Montessoriskolan när Norra Halland når henne i bussen på väg hem från direktsändningen i Halmstad.

– Att vi vann till slut känns jättebra! Vi tävlar med en totalt stark klass med väldigt ambitiösa elever. Kamratskapen är god och alla elever tar skolan på stort allvar, fortsätter hon.

Vad händer nu?

– Vi är på bussen just nu, på väg till Kungsbacka där alla ska gå hem till sitt när vi kommer fram. Det har varit en lång dag för de här barnen. De började klockan åtta i morse och kommer inte hem förrän vid klockan åtta i kväll.

Blir det något firande?

– Ja, vi firar i morgon. Exakt hur har vi inte bestämt ännu. Men jag tror det kommer att räcka långt att bara få prata med dem som inte var med om hur det var och om känslorna man har med sig.

På torsdag i nästa vecka är det tävlingsdags igen. Då möter femmorna från Nova Montessoriskola, som är den andra Kungsbackaklassen som går vidare i årets Vi i femman, en ny utmanare – i semifinal.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hallå där…

Nöje & Kultur …Sven-Anders Svensson, som nyss kommit ut med din tredje bok.Militärbasen i Minnared är titeln. Vad handlar boken om? – ...

Smarta femmor firades

Nyheter   Det var lite nervöst ibland men mest roligt. Nu är Vi i femman-äventyret över. I fredags hyllades ...

Nova tog täten i Vi i Femmans final

Skola Det var laddat för ett riktigt mästarmöte när femteklassarna i Nova Montessoriskola mötte de två ...
Annons