Annons

David Bagare öppnar sitt tredje café i Kungsbacka

Förra veckan slogs portarna upp till ett tredje konditori på Hantverksgatan. En invigning som innebär att de numera har sitt bageri i Kungsbacka.

Nyheter | 20 Juli 2021 17:07

David Bagare ser ut att ta över lampaffärens gamla lokal.

FOTO: Arkivfoto Eric Andersson

Planerna på att flytta bageriet till Kungsbacka har funnits sedan länge. I slutet av 2019 var det tänkt att ske, men coronapandemin satte stopp. Nu har David Bagare stängt sitt bageri på Frölunda torg och tillverkar istället sina bakverk i Kungsbacka.

– Vi har velat flytta bageriet till Kungsbacka under en längre tid. Dels för att vi bor i Kungsbacka, men även för att underlätta transporterna. Nu när möjligheten dök upp tog vi chansen, säger Eva Pedersen som driver David Bagare tillsammans med Anders Pedersen.

Nya möjligheter

Ett nytt bageri innebär nya möjligheter för David Bagare. I det nya bageriet finns en stenugn där det kommer bakas surdegsbröd.

– I en stenugn blir det högre temperatur och det blir inte lika fuktigt som i en vanlig ugn. Det gör att brödet får en hårdare yta och blir mycket godare, förklarar Eva.

Trots ett nytt och fräscht bageri finns det inga planer på att modernisera tillverkningstekniken.

– Inne i bageriet ska tiden stå still. Vi bakar på samma sätt som man gjorde förr, utan några stora maskiner till hjälp. Vi står och smörar varje form för hand, säger Roger Bolin som har arbetat i branschen i 31 år.

Surdegsbröd från stenugnen. Foto: Eric Andersson

Café blev en bonus

Lokalen på Hantverksgatan hyrde de in sig i främst för att möjliggöra flytten av bageriet. Det lilla caféet med 28 stolar blev en bonus.

– Främst kommer vi att fokusera på hantverkarfrukost i detta café, rejäla smörgåsar med ägg och falukorv. Vi tror att det blir mer takeaway här, men givetvis är man välkommen att sitta här och fika också, säger Eva.

Lisa Ziegler tar emot kunderna.

Anders och Eva berättar att det har varit tufft under pandemin, men att de nu börjar se ljuset i tunneln.

– Givetvis har det varit en jobbig tid, men vi har tagit oss igenom det. Nu börjar folk komma och fika igen. Vårt café på Kungsmässan går jättebra, framförallt när det regnar.

De har en förhoppning om att det kan komma något gott ur pandemin när folk blivit mer eftertänksamma gällande hygien.

– Köper man bröd i någon av de stora matvarubutikerna är risken stor att någon annan har varit och pillat på brödet innan. Här är det enbart vi som jobbar som är i kontakt med produkterna och vi är jättenoga med hygienen, säger Eva.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Revansch och silverjubel för Löftantalangen

Sport Den missade JVM-platsen sved. Dessutom har Jesper Johansson från OK Löftan plågats av en krånglande hä...

VM-guld till Löftaankaret

Sport Inte ett enda drag förlorade Sverige på väg till guldet i 580 kilo mixed. Längst bak fanns 23-å...

Politikernas svar på problemen på boendet: "Särö helt annat än Vardaga"

Vård Vardaga får hård kritik från politikerna för bristande vård. Men problemen på kommunala boendet i ...
Annons