Annons

Daglig verksamhet kvar på boenden

Kommunen förlänger stängningen av ett antal olika dagliga verksamheter, eftersom coronapandemin fortgår.

Nyheter | 03 Maj 2020 14:55

Det var i slutet av mars som man fattade beslut om att stänga ett antal verksamheter, för att minska risken för att deltagarna i verksamheten skulle smittas av coronaviruset. Man har istället organiserat om, så att medarbetarna inom daglig verksamhet har sina verksamheter i anslutning till de boenden med särskild service där brukarna bor.

För de brukare som inte bor på särskilt boende, bedrivs fortfarande daglig verksamhet på ett fåtal platser.

– Syftet med beslutet var att minska risken för smittspridning bland brukarna – flertalet av dem hör till någon av riskgrupperna. Det har dock varit väldigt viktigt för oss att kunna fortsätta erbjuda daglig verksamhet om än i något ändrad form, säger Karin Martinsson, förvaltningschef Individ och familjeomsorg.  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Hur kan ni vara så säkra på att Sverige valt fel väg?

Debatt Många säger att Sverige har haft en mycket dålig strategi för att möta det fientliga ...

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Coronainspektörer ger krogar godkänt

Vård Trångt och en del klagomål – men kommunens inspektion i fredags visar att krogarna i stan klarar coronakraven. Ingen ...
Annons