Annons

Borta bra men i Aranäs bäst

Två år borta fick räcka. Publikfavoriten Philip Jonsson har nu återvänt till HK Aranäs.

– Distansen har gjort att jag insett hur bra jag hade det här, säger niometersspelaren.

Handboll | 18 Maj 2020 16:30

Jerry Hallbäck och Philip Jonsson återvänder båda två till HK Aranäs efter tre, respektive två år, borta från klubben. "Jag lurade hit Philip en gång i tiden, och nu har jag lurat tillbaka honom", säger Hallbäck.

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. Återvändarna Philip Jonsson och tränaren Jerry Hallbäck lämnade HK Aranäs för två respektive tre säsonger sedan. Men de kommer inte tillbaka till något de är bekanta med. Vi möter upp duon i klubbens nuvarande kansli på Syréngatan då rivningen av Aranäshallen är i full gång.

Den energiske Philip Jonsson lämnade Kungsbackaklubben för två säsonger sedan för AIK. Där stannade han ett år innan flyttlasset gick till Lund och Lugi. Det kontraktet skrevs på två år.

Halvvägs in på Lugikontraktet tog både spelaren och klubben beslutet att det var bäst att skiljas åt.

– Under säsongen i AIK var det lika mycket speltid som det var i Aranäs. Men organisationen och det medicinska teamet var inte ens i närheten av Lugi eller Aranäs. Vilket gjorde att det slet på kroppen en del. Så då var det bekvämt att komma till Lund och Lugi. Men speltidsmässigt blev det varken vad jag eller Lugi hade tänkt oss utan att gå in på några närmare detaljer, säger Jonsson.

Högt i kurs

Under måndagen presenterades han av Kungsbackaklubben som det senaste nyförvärvet.

– Distansen har gjort att jag insett hur roligt jag hade det här. Jag har blivit två år äldre och mognare så jag kommer tillbaka med lite mer rutin och det är något jag kan bidra med tillsammans med många mål och assist, säger Jonsson.

En stor faktor till återkomsten var det faktum att även tränaren Jerry Hallbäck flyttar tillbaka till Kungsbackaklubben.

– Jag lurade hit Philip en gång i tiden och nu har jag lurat tillbaka honom, säger Hallbäck med ett efterföljande skratt.

Tränaren fortsätter:

– När jag fick möjligheten att komma tillbaka så tittade jag givetvis på hur truppen såg ut och vad vi kunde komplettera med. Och då vill man komplettera med den typen av spelare som passade bra in när jag var här senast. Och Philip är högt upp på den listan, säger Hallbäck.

Publikfavorit

Niometersspelaren medger att möjligheten att få återförenas med Hallbäck hade en stor inverkan på beslutet. Nu hoppas den forna publikfavoriten kunna vinna tillbaka publikens förtroende.

– Det sägs att många i publiken gillade det jag gjorde på plan och jag hoppas att jag inte har tappat allt. Jag känner ett enormt spelsug framförallt. Det var jäkligt roligt att spela i Aranäshallen där man slogs som underdog och hade allt att vinna, vilket passar mig bra, säger Jonsson.

Senast ni båda var i klubben spelade du Philip som högernia, hur tänker du använda honom denna gång?

– Vi använde honom mycket som högernia och attacksspelare. Han är duktig i uppspelsfasen både i egna lägen och sätta upp andra. Vi ser honom som både högernia och mittnia, han är en komplett niometersspelare, säger Hallbäck.

Kan det bli aktuellt med fler “hemvändare”?

– Jag har en väldigt bra relation till många gamla Aranäsare och jag känner att nu när klubben är tillbaka i handbollsligan så ska vi bygga laget med spelare som publiken tycker om. Och Philip är en sådan spelare. I framtiden får vi se om någon mer hittar tillbaka. Till nästa säsong tror jag inte att det blir någon mer, säger Hallbäck.

Läs fler handbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

HK Aranäs klubbchef tvingas lämna

Handboll Coronapandemin slår hårt mot HK Aranäs ekonomi. Så pass hårt att de tvingas dra in Rickard ...

HK Aranäs ska bli "äckligt jobbiga"

Handboll Jerry Hallbäck är tillbaka och vill sätta en ny prägel på laget. Då kommer extra fokus att ...

Ekonomiskt tillskott till idrottsföreningarna

Ishockey Svenska Spel vill hjälpa landets föreningar under coronakrisen. Därför betalar de ut närmare en halv ...
Annons