Annons

Blågul dag på torget

Strålande sol, blågula flaggor, folkdans och högtidstal – eftermiddagen på Kungsbacka torg uppfyllde nog alla bilder av hur en nationaldag ska firas.
Nöje & Kultur | 06 Juni 2019 14:48

Strålande sol, blågula flaggor, folkdans och högtidstal – eftermiddagen på Kungsbacka torg uppfyllde nog alla bilder av hur en nationaldag ska firas.

 

Flera hundra personer hade samlats och eftersom det delades ut flaggor var det blågult vart man såg.

Åsa Nomark var konferencier, prästen Gunnar Ledwon höll högtidstalet och underhållningen stod Vallda folkdanslag, Kulturskolans folkmusikgrupp och sångerskan Jenny Almsenius för.

Fullmäktiges ordförande Anders Ekström hälsade alla nya medborgare välkomna och påminde om varför vi firar nationaldagen just den 6 juni: det var den dagen år 1523 Gustav Vasa valdes till kung, men också den dag 1809 vi fick vår nya regeringsform.

– Det var inledningen på den 200 år långa fred vi lever i. Ingen här i Kungsbacka har behövt uppleva krig, och det är något vi ska tänka på när vi nu tar emot våra nya medborgare, sa Anders Ekström.

 

 

Kulturpriset avslöjades också och det blev kompositören och youtubern Marc Jungermann som fick äran och 10 000 kronor från kultur och fritids ordförande Kristina Karlsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Strömlös Nationaldag i Kungsbacka

Nyheter Närmare 1 300 hushåll fick börja sitt firande av Nationaldagen helt utan ström. Detta sedan någon grä...

Firande av nationaldagen ställs in

Politik Nu är det klart att nationaldagsfirandet på Kungsbacka torg inte blir av som planerat. Kommunen har under flera år arrangerat ...

Nationaldagsfirande med solsken

Nyheter Nya medborgare välkomnades, Stättared bjöd på ponnyridning, kommunstyrelsen ordförande Hans Forsberg talade och så bjöds det på både folkdans, och dans av det modernare slaget. Nationaldagsfirandet på torget kunde dessutom avnjutas i solsken.

Annons