BLÅLJUS 2020-04-14 KL. 14:21

Sökte vapen efter rån – hittade stor mängd kokain

Polisen gjorde husrannsakan efter att en ung man häktats misstänkt för rån. Men istället för stöldgods hittade polisen en stor mängd kokain som tillhörde en familjemedlem. Nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för grovt narkotikabrott.

Sökte vapen efter rån – hittade stor mängd kokain
En stor mängd kokain förpackad för försäljning, hittades när polisen gjorde husrannsakan i ett annat ärende.I början av januari i år blev en 19-årig kille rånad utanför Elof Lindälvs gymnasium och knivskuren i armen av tre killar i 20-årsåldern. Ganska snart kunde de misstänkta för rånet gripas och de sitter häktade misstänkta sedan dess i väntan på åtal.

En av de misstänkta rånarna är väl känd av polisen och har tidigare dömts för en serie rån. Och det var när polisen genomförde en husrannsakan hemma hos honom i jakt på ett vapen, som de i ställe hittade 370,3 gram kokain i hans storebrors rum.

Packat för försäljning


Kokainet var förpackat i påsar om fem, respektive ett gram och låg i en plastpåse tillsammans med en våg, redlinepåsar och gummiband. Allt hade lindats in i en tröja som låg i den misstänktes garderob.

Storebror som också är i 20-årsåldern, har nu åtalats misstänkt för grovt narkotikabrott med uppsåt att sälja.

Nekar till brott


Han nekar till brott och menar att sedan han i början av 2019 blev dömd för skyddstillsyn för försök till stöd och sedan blev villkorligt frigiven, lever laglydigt och har ett arbete.

Påsen med narkotika har två okända personer tvingat honom att förvara, säger han i förhör. Men det blev svårt att bortförklara hans fingeravtryck på påsarna, och vid senare förhör säger han att anledningen till att han tvingades förvara narkotikan, var för att han har en skuld på 25 000 kronor hos en kille han brukar köpa kokain av när han ska ”festa”.

Att hans fingeravtryck fanns på påsarna är för att han blev ”sugen” på kokainet och mätte upp cirka 30 påsar med ett gram styck till sig själv. Att det skulle saknas 30 gram kokain när de okända personerna hämtade påsen igen, ska han inte ha tänkt på, säger han i förhören.

Vad det gäller hans bror som sitter häktad misstänkt för rån, blev polisen klar med den utredningen i början på förra veckan. Nu ska en åklagare väcka åtal.

Läs också:

Häktad rånare tidigare dömd

En häktad för grovt narkotikabrott

Hittade heroin hos familjefar

SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter