BLÅLJUS 2020-12-16 KL. 10:18

"Förtroendet är skadat"

Trycket ökar nu på den drogfyllemisstänkta riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz.

– Förtroendet är skadat. Jag ser oerhört allvarligt på det som hänt, säger Annelie Karlsson, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.(Korrigerad)

"Förtroendet är skadat"Kungsbackapolitikern Sara Heikkinen Breitholtz, som både sitter i riksdagen och i Kungsbackas fullmäktige, misstänks för drograttfylla när hon i fredags eftermiddag körde rakt in i en buss på Onsalavägen.

Varken lokala socialdemokrater eller Socialdemokraterna på riksnivå har tidigare velat kommentera händelsen mer än att det är ”en väldigt tragisk händelse”.

Men sedan Norra Halland kunde berätta att Sara Heikkinen vid ytterligare ett tillfälle i år varit misstänkt för drograttfylla (men friats) väljer nu Socialdemokraterna att ge tydligare besked.

– Riksdagsuppdraget är ett förtroendeuppdrag. Och i det här fallet är förtroendet skadat, säger Annelie Karlsson, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Hon fortsätter:

– Jag ser oerhört allvarligt på det som har hänt och jag för samtal med ledamoten i fråga.

Frågan är om samtalet slutar med att Heikkinen Breitholtz tvingas avsäga sig sitt riksdagsuppdrag.

Dubbelkrock


Samtidigt kan Norra Halland avslöja att riksdagspolitikern även i februari var inblandad i en dubbelkrock.

Enligt ett vittne inträffade krockarna den 20 februari sent på eftermiddagen vid Onsala Hemköp. Då backade riksdagsledamoten rakt in i en parkerad bil. När hon körde åt sidan för att parkera kolliderade hon med lyktstolpe. Ett vittne fick tag på ägaren som gjorde upp med Heikkinen Breitholtz. Men när hon körde därifrån tog hon en snäv sväng och repade sidan på ytterligare en bil. Hon vägrade enligt vittnet att stanna utan försvann från platsen.

Tack vare ett inlägg på Brottsplats Kungsbacka kunde vittnen från den första krocken ge namnet på politikern. När hon kontaktades gick hon med på att betala, och polisanmälan om smitning drogs tillbaka.

Polisutredning


Norra Halland har försökt nå Sara Heikkinen Breitholz utan att lyckas. Hon är sjukskriven, enligt Socialdemokraternas presstjänst.

Olyckan i fredags och misstankarna om drograttfylla utreds nu av polisens enhet för särskilda utredningar, som alltid när det handlar om personer i sekretess-skyddad ställning som till exempel en riksdagsledamot.

Det har förekommit uppgifter om att ett utandningstest visade att Heikkinen Breitholtz även var påverkad av alkohol, men det stämmer inte enligt förundersökningsledare Anders Jakobsson på Särskilda åklagarkammaren.

– Nej, det är inget jag känner igen. Man har tagit blodprov efter misstanke om drogpåverkan, men det resultatet har inte kommit ännu. Jag har fått in alla handlingar, och bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning, men något utandningsprov kan jag inte hitta.

– Vi håller på med ett antal utredningsåtgärder, men ingen är delgiven brottsmisstanke ännu.

Läs mer:

Heikkinen misstänks för drogfylla - igen

 

 

SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-