Annons

Aranäs letar efter nya intäkter

HK Aranäs tappar närmare en miljon kronor i intäkter efter att ha ställt in Aranäs Open. Då försöker de hitta lösningar för att täcka bortfallet. Bland annat genom en Swishkampanj.

– Man kan bidra på olika sätt, säger klubbchefen Rickard Eriksson.

Handboll | 06 April 2020 15:20

HK Aranäs vädjar om hjälp i en ekonomiskt ansträngd situation till följd av coronakrisen. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. Att Aranäs Open är en viktig inkomstkälla för Aranäs har vi på Norra Halland berättat om vid flera tillfällen. Förra veckan tog klubben beslutet att korttidspermittera alla spelare och all personal för att få ner kostnaderna.

Samtidigt som det beskedet kommunicerades ut flaggade klubben för att de skulle anordna olika aktiviteter för att få in fler intäkter.

– Vi försöker att hitta alla sätt vi kan för att kompensera intäktsbortfallet från Aranäs Open. Det är vad det handlar om. Vi kommer aldrig att kunna fylla det bortfallet på en aktivitet utan vi kommer att arbete med flera, säger klubbchefen Rickard Eriksson.

Den första var att dra igång en Swishkampanj. Sedan i torsdags, fram till söndag eftermiddag hade klubben fått in drygt 52 500 kronor.

– Det är fantastiskt roligt såklart och vi är jättetacksamma. Det betyder jättemycket för kassaflödet kortsiktigt sedan får man anpassa det längre fram, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Man kan bidra på olika sätt. En del kan bidra med pengar medan andra kan bidra med varor till exempel. Vi har sagt att vi kan ha utlottningar för att ge tillbaka lite till de som swishar till oss, säger Eriksson.

En del av den utlottningen är att en signerad matchtröja kommer att lottas ut till en av de som bidragit med pengar till klubben. Vad nästa steg kan vara vill Eriksson inte uttala sig om i dagsläget.

– Det kommer att komma ut ganska snart. Om det blir denna veckan eller nästa vet vi inte riktigt ännu säger klubbchefen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Borta bra men i Aranäs bäst

Handboll Två år borta fick räcka. Publikfavoriten Philip Jonsson har nu återvänt till HK Aranäs. – Distansen har gjort ...

Digital säljstart för majblomman

Nyheter Idag går den digitala säljstaten för årets majblomma. För att minska risken för spridning av ...

Ekonomiskt tillskott till idrottsföreningarna

Ishockey Svenska Spel vill hjälpa landets föreningar under coronakrisen. Därför betalar de ut närmare en halv ...
Annons