Annons

Ansträngt läge inom hemsjukvården i Väster

Sjuksköterskorna inom området Väster i Kungsbacka kommun är uppgivna. De vittnar om en ohållbar arbetsmiljö med hög stressnivå som hotar patientsäkerheten. Sedan årsskiftet har 11 av gruppens knappt 30 sjuksköterskor sagt upp sig.

– Vi vill att alla ska må bra, det är det vi jobbar efter, säger enhetschef Görgen Strömqvist.

Vård | 27 Maj 2021 18:00

I ett mejl till Norra Halland skriver sjuksköterskorna inom hemsjukvården i västra området om sin arbetsmiljö. De talar i mycket allvarliga ordalag om en situation som påverkar deras psykiska hälsa negativt. De menar också att läget äventyrar patientsäkerheten och vårdens kvalitet.

Sjuksköterskornas uttrycker att den administrativa arbetsbördan har ökat till den grad att de ibland måste prioritera bort sina patienter. En sjuksköterska berättar följande:

”Efter ett hembesök hos en patient kan jag ha tio missade samtal som ska ringas upp inom 30 minuter. Oavsett om jag har ett nytt hembesök planerat strax därpå. Stressen bryter ner mig och jag känner att jag inte ens hinner be om hjälp”.

Ovanligt många slutar

En annan del av kritiken handlar om bristande introduktion för nyanställda.

”Nya kollegor får inte tillräcklig bredvidgång och kastas ut i hemsjukvårdens virrvarr på egna ben”, skriver sköterskorna.

Faktum är att elva sjuksköterskor inom området Väster har sagt upp sina anställningar hittills i år. Siffran sticker ut i jämförelse med övriga grupper, där totalt fyra sköterskor valt att sluta under samma tidsperiod.

Från chefshåll känns bilden av det stressiga och ansträngda läget igen, och flera åtgärder har satts in för att försöka vända skutan. Sedan tidigare i våras har en enhetschef blivit två; Edina Kovacevic och Görgen Strömqvist basar nu över område Väster tillsammans.  

– Varje uppsägning är jättetråkig. Det är klart det är frustrerande, jag har full förståelse för att gruppen är frustrerade, säger Görgen Strömqvist.

– Det som har varit tråkigt är att alla uppsägningar har kommit i princip samtidigt. Precis som det är jobbigt för dem så är det jättetungt för oss så fort vi får en som säger upp sig. Det är ingenting vi tar lättvindigt, säger Edina Kovacevic.

Långvarig stress

Vad är då orsaken till att så många sagt upp sig just inom område Väster? Det finns inte ett enkelt svar på den frågan, enligt enhetscheferna. Det rör sig om elva individer som kan ha haft elva olika anledningar att sluta.

– Jag har haft avslutningssamtal med alla de sjuksköterskorna som har slutat. Alla jag har pratat med tycker att det har varit tufft länge, både under coronapandemin och innan. Det har varit hög belastning i område Väster, och det ligger en utmaning i att det är så utspritt. En chef har haft svårt att hinna åka till alla områden och fånga upp alla medarbetare, säger Edina Kovacevic.

Rekryteringsprocesser pågår

Enhetscheferna betonar dock att elva uppsägningar inte innebär att sjuksköterskorna gått elva man kort. Här blir det lite invecklat: Fyra nya sköterskor har anställts, varav två inte längre kan jobba ute i verksamheten på grund av graviditet. En av de platserna har täckts med en bemanningssjuksköterska. Sju tjänster blir tomma först under sensommaren, när uppsägningstiden löpt ut.

– Vi har anställt en som kommer efter sommaren och vi har också intervjuer i gång, säger Görgen Strömqvist.

– Vi har också pooler i andra områden, så när det finns möjlighet lånar vi in folk därifrån, säger Edina Kovacevic.

En vakant tjänst i nuläget, men risk för fler efter sommaren, alltså. Att använda så kallade ”pool-sjuksköterskor” innebär dessutom i sig en utmaning. Det blir färre extraresurser att koppla in vid tillfälliga sjukdomsfall eller annan bortavaro när poolsköterskor fyller upp luckor i den ordinarie styrkan.

Sjuksköterskorna skriver:

”Upplevelsen av att det inte finns tillräckligt med sjuksköterskor är mycket stark. Den grundar sig nog mycket i att man allt för sällan (i princip aldrig) blir ersatt vid tillfällig sjukdom/vab. Vårt arbete som patientansvarig sjuksköterska handlar inte enbart om att släcka bränder utan i vårt uppdrag ligger ett patientansvar som inte kan ersättas av tillfälliga vikarier/bemanningssjuksköterskor. När tjänster som patientansvariga sjuksköterskor inte tillsätts fortsätter berget av administration att växa som blir allt för stort för många att hantera”.

Komplex problematik

På frågan om det är svårt att hitta bra sjuksköterskor att anställa blir svaret ”både ja och nej”.

– Just nu tror vi att det är färre som söker på grund av att sommaren kommer. Man vill gärna vara ledig då, säger Edina Kovacevic.

– Vi är själva sjuksköterskor båda två, vi vet att den allmänna diskussionen är att ska man säga upp sig så gör man det vid sommaren. Man behöver inte vara orolig att inte få jobb inför hösten, fyller Görgen Strömqvist i.

Sjuksköterskorna säger dessutom att tjänster har dragits in och att hemsjukvårdens resurser minskat. Det stämmer dock inte, enligt enhetscheferna.

– Vi kan förstå att vissa sjuksköterskor kan uppleva det så, men vi har inte dragit ner sammanlagda tjänster i Väster. Det som har hänt är att budgeten och resurserna har omfördelats inom området.

Viktigt med chefskontakt

Trots att uppfattningen kan skilja sig åt på detaljnivå i enskilda frågor är Edina Kovacevic och Görgen Strömqvist alltså medvetna om den oro som råder och de utmaningar som finns. Nu hoppas de att de tillsammans ska kunna motverka problematiken.

– Med två enhetschefer kan vi vara ute mer i verksamheten. Vi hinner åka till fler ställen varje dag, lyssna in vad personalen säger och vara mer närvarande. Man kan tala med chefen, det tycker vi är viktigt, säger Görgen.

Andra exempel på åtgärder man satt in är dagliga digitala morgonavstämningar, där dagens arbetsuppgifter gås igenom och fördelas. Enhetscheferna gör kontinuerliga avstämningar med de fackliga skyddsombuden. Man har lagt energi på avslutningssamtal, jobbat med att förbättra introduktionerna för nya anställda, infört mentorskap och ett tätare samarbete med andra chefer som sjuksköterskorna kommer i kontakt med i sitt arbete.

– Det här är superviktigt, vi vill verkligen ta tag i det. Vi vill att alla ska må bra, det är det vi jobbar efter. Det är en jätteutmaning vi står inför, men vi kämpar och vi vill väl. Man vänder inte detta genom att magiskt vrida på ett nyckellås. Det är människor som jobbar, vi får ta hand om varandra men det tar sin tid, avslutar Görgen Strömqvist.

“Ganska svaga” åtgärder

Sjuksköterskorna har varit i kontakt med både chefer och fackförbund angående sin arbetssituation. De känner till åtgärderna som satts in, men tycker inte att de är tillräckliga:

– Vi upplever åtgärderna som ganska svaga i dagsläget, men med viss förståelse för att allt inte går att göra på en handvändning. Men detta ”problem” med låg bemanning har varit känt sedan länge och därför borde det ha funnits åtgärder som redan nu skulle haft effekt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rockad av förvaltningschef

Vård Karl Lundgren, verksamhetschef på Teknik, tar under hösten över ansvaret för en annan förvaltning: Vård och ...

Värmeböljan drabbade barn på korttidsboende

Vård Under förra veckans värmevåg steg inomhustemperaturen på Kyviks korttidsboende till närmare 30 grader. I ett barns rum ...

Anklagelser om mobbning på Särö vård- och omsorgsboende

Vård Rapporter om mobbning, anställda som gråter och personal som säger upp sig. En enhetschef som redan efter ...
Annons