Annons

Ännu trängre vid Resecentrum

Nu blir det ännu besvärligare i centrumtrafiken. I dag stängs en del av körfältet i korsningen Storgatan-Varbergsvägen av. Orsaken är att räcket mot gång- och cykelvägen nedanför måste bytas.
Nyheter | 20 Maj 2019 07:57

Nu blir det ännu besvärligare i centrumtrafiken. I dag stängs en del av körfältet i korsningen Storgatan-Varbergsvägen av. Orsaken är att räcket mot gång- och cykelvägen nedanför måste bytas.

För några dagar sedan stängde Borgmästarbron av sedan man konstaterat att den riskerade att brista eftersom flera armeringsjärn i gjutning hade gått av.

Nu är det alltså nästa reparationsprojekt i centrum som påverkar trafiken. Denna gång den kritiserade korsningen vid Resecentrum.

Räcket sitter till höger om högersvängfilen när man kommer från Storgatan. Det är en skyddsbarriär som ska hindra fordon från att komma ned på oskyddade trafikanter på gång- och cykelvägen som går över till Resecentrum och Östra villastaden.

I april körde en bil in i räcket så att betongfästet sprack, och bedömningen är att skyddsbarriären inte skulle hålla för en ny påkörning.

Arbetet börjar måndag 20 maj och beräknas pågå som längst till 7 juni. Orsaken till den relativt långa arbetstiden är att man först måste avlägsna det gamla räcket och betongen, och därefter gjuta ny betong att fästa ett nytt räcke i. Högra körfältet kommer att vara avsmalnat men förhoppningsvis ändå kunna ge plats åt fordon som ska svänga höger.

Att båda reparationerna görs samtidigt beror enligt kommunen på att de handlar om akut trafiksäkerhet.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En fjärdedel ratar coronavaccinet

Vård En fjärdedel av dem som jobbar inom äldrevården i Kungsbacka har tackat nej till att ta vaccinet mot ...

Ny promenad-app skapar nya möten i pandemin

Halland Sitter du hemma fastän du egentligen längtar efter en lång och härlig promenad – bara för ...

Sjukresa för att ta covidvaccin blir gratis

Vård Det kommer inte att kosta något, att ta en sjukresa för att kunna få sitt coronavaccin. Regionstyrelsen har ...
Annons