Annons

18 smittade har behövt vård

Smittkurvan pekar nu lite snabbare uppåt. Antalet i behov av sjukhusvård har ökat från 14 till 18 på ett dygn, visar uppdateringen från Region Halland.

Vård | 31 Mars 2020 13:52

Enligt rapporten har nu 103 konstaterats smittade av covid-19 i Halland. Av dem har 18 behövt sjukhusvård, och sju intensivvård. Sju har dött, och av dem har sex stycken haft en bakomliggande riskfaktor som hög ålder eller sjukdom.

Region Halland har nu valt att inte ge mer detaljer, enligt kommunikationsdirektör Johanna Wiechel-Steier:
– Vi kommer from nu enbart att rapportera antal dödsfall samt vilken del av dödsfallen som kan härledas till riskgrupp. Detta med anledning av patientsekretess, av respekt för berörda och anhöriga samt för att den information som går ut ska vara korrekt och helt säkerställd. Vi har nu smitta konstaterad i hela Halland och kommer därför inte heller beskriva hur omfattningen ser ut i olika delar av Halland.

Läs mer

Coronaläget i Halland

Nu ska fler testas

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons