Annons

15 nya miljarder till kommuner och regioner

Sveriges kommuner och regioner får 15 miljarder extra i statsbidrag.

Jobb & Pengar | 02 April 2020 09:00

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har beslutat att Sveriges kommuner och regioner tilldelas 15 miljarder extra, utöver de 5 miljarder kronor som aviserats tidigare.

– I dagens extraordinära läge kommer behoven att öka. Därför kan vi i dag presentera ett omfattande krispaket för landets kommuner och regioner. Det är det största krispaket vi presenterat, säger finansminister Magdalena Andersson på en presskonferens.

Hur mycket pengar det innebär för Kungsbacka kommun är inte klart, men en normalstor kommun kommer att tilldelas drygt 30 miljoner per år. Det skulle innebära att Kungsbacka får en klart större summa än drygt 30 miljoner.

Och hur ska då pengarna fördelas mellan kommuner och regioner?
– 70 procent till kommunerna, 30 procent till regionerna. Det är enligt de nyckelbidrag vi har. Det är viktigt att pengarna kommer så snart som möjligt, det tar någon månad. Det viktiga i dag handlar om att ge besked om att pengarna kommer, säger Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna.

Här finns mer nyheter att läsa.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fiskare blir forskare med nytt stöd

Politik Extra stöd till havet blir hjälp till självhjälp för landets fiskare när landsbygdsminister Jennie ...

Nytt hyresstöd för de mest utsatta företagen

Jobb & Pengar Coronakrisen har kopplat grepp om näringslivet i Kungsbacka. Snart ska de mest utsatta företagen få hjälp med ...

Beslut: Nu ska fler testas för covid-19

Nyheter Fler ska nu testas för covid-19. Det har regeringen beslutat. På tisdagens presskonferens presenterade regeringen flera nya besked. Bland ...
Annons