Fullt upp för Anders på kanelbullens egen dag
Av Ronny Karlsson
3000 bullar. Det är vad som bakats hos David Bagare under natten till tisdag. Kanelbullens dag är väldigt populär och Anders Pedersen tror att dagen blir intensiv.
FULLT UPP. Anders Pedersen räknar med att baka cirka 3000 bullar till Kanelbullens dag. Foto: Ronny Karlsson.
Under pandemin tappade Kanelbullens dag lite i popularitet, men nu tror Pedersen på fullt ös igen.
– Vi bakar cirka 3000 bullar och startar klockan tre. Den här dagen är stor för oss, säger Pedersen.
Bullens egen dag har i många år varit framgångsrik och givetvis är det en dag som ger bagerier och konditorier extra inkomster. Många andra branscher har försökt att skapa liknande dagar för sin verksamhet, men inte lyckats lika bra.
Hos David Bagare går det att grädda 300 bullar i taget så produktionen är ingen jätteutmaning. Men Pedersen räknar med en bra försäljningsdag.
– Semmeldagen är fortfarande större, men det är bra för oss när den här dagen är på en tisdag. Om den är på en söndag är det fler som vill baka själva hemma.
Sedan något år tillbaka är produktionen flyttad från Frölunda till Kungsbacka. Här är hyrorna på en bättre nivå och dessutom finns nu butik och kafé i anslutning till bageriet.
När bullarna bakas görs det enligt eget recept.
– Det är egentligen inga hemligheter, men vi gör förstås vår egen fyllning. Det finns sådan att köpa från grossist, men vi vill ha vår egen smak.
Tisdagen blir alltså en lång arbetsdag för Anders Pedersen och hans personal. Men han vet hur han ska hålla energin uppe, speciellt den här dagen.
- En bulle i timman blir lagom, säger han med ett leende.