NYHETER 2022-09-08 KL. 16:00

Döms till fängelse för barnfridsbrott

Av Julia Sandstén Vikberg

Mannen körde bil i hög hastighet och hotade sin fru och två barn att han skulle döda dem. Han har även misshandlat och hotat hustrun när barnen var i ett rum i närheten. Nu döms han till fängelse.

Döms till fängelse för barnfridsbrott

TV-klipp och nyheter

Under en bilfärd till Kungsbacka i juli ska mannen ha hotat sin hustru och deras gemensamma barn samt kvinnans barn, båda under 15 år, att han ska döda dem. Samtidigt körde han i hög hastighet och vid tillfällen i mötande trafiks vägbana trots mötande trafik. I tingsrätten uppger kvinnan att om bilarna inte värjt hade de frontalkrockat och att hon såg framför sig att de skulle vara med om en olycka där deras huvud eller ben höggs av.

Vid ett annat tillfälle under sommaren ska mannen även ha misshandlat hustrun genom att vrida upp hennes arm bakom hennes rygg och kraftigt ta tag i armen samt slå henne på armarna och i ansiktet. Han ska även ha hotat om att döda henne. Båda barnen ska ha befunnit sig i ett annat rum men hört misshandeln och hoten.
Tingsrätten bedömer kvinnans uppgifter som trovärdiga. Uppgifterna förstärks också bland annat av barnens uppgifter och av ljudinspelningar från både bilfärden och misshandeln.

Mannen, som är i 40-årsåldern och boende i Kungsbacka kommun, döms för misshandel, grovt olaga hot och olaga hot. Han döms även för flera fall av barnfridsbrott eftersom barnen bevittnat både hot och misshandel mot deras mamma. Straffet blir ett år och fyra månaders fängelse samt att betala skadestånd till målsägandena.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.