NYHETER 2023-03-09 KL. 15:00

A-traktorförare döms – vittne mätte hastighet

Av Ronny Karlsson

Vittnet bestämde sig för att följa efter en a-traktor efter att ha varit nära en kollision. Då mättes hastigheten upp till 50 kilometer i timmen och nu har a-traktorföraren fällts för grov olovlig körning.

A-traktorförare döms – vittne mätte hastighet
En a-traktorförare döms för olovlig körning. Fordonet på bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Det var i november i fjol som vittnet var på väg till jobbet i sin bil. I en rondell körde en a-traktor ut framför honom och en krock var nära. Det togs beslut om att följa efter a-traktorn och efter att ha kontaktat polisen började hastigheten att mätas upp, samtidigt som vittnets medpassagerare filmade hela förloppet.
Med en adaptiv farthållare kunde vittnet hålla samma avstånd till a-traktorn under hela färden och hastigheten uppmättes till 50 kilometer per timma. Vittnet höll sig bakom a-traktorn tills polisen kom till platsen.
A-traktorföraren, som är bosatt i Kungsbacka kommun, har i förhör hävdat att han inte visste att hans fordon var manipulerat, och att han utgick från att den bara kunde köra i 30 kilometer per timma. Men det faktum att polisen hittade en fjärrkontroll, där bilens hastighet enkelt kunde ändras, var en bidragande orsak till att a-traktorföraren fälls för grov olovlig körning.
Tingsrätten hävdar i domen att vittnets uppmätning av hastigheten är trovärdig. Man menar också att a-traktorföraren ska ha varit medveten om att hans fordon gick fortare än vad lagen tillåter.
Brottet bedöms som grovt med tanke på att a-traktorföraren fälldes för olovlig körning även i juni i fjol. Han döms till dagsböter på totalt 2000 kronor.


TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.