NYHETER 2023-03-09 KL. 15:00

A-traktorförare döms – vittne mätte hastighet

Av Ronny Karlsson

Vittnet bestämde sig för att följa efter en a-traktor efter att ha varit nära en kollision. Då mättes hastigheten upp till 50 kilometer i timmen och nu har a-traktorföraren fällts för grov olovlig körning.

A-traktorförare döms – vittne mätte hastighet
En a-traktorförare döms för olovlig körning. Fordonet på bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild: Norra Halland.

Det var i november i fjol som vittnet var på väg till jobbet i sin bil. I en rondell körde en a-traktor ut framför honom och en krock var nära. Det togs beslut om att följa efter a-traktorn och efter att ha kontaktat polisen började hastigheten att mätas upp, samtidigt som vittnets medpassagerare filmade hela förloppet.
Med en adaptiv farthållare kunde vittnet hålla samma avstånd till a-traktorn under hela färden och hastigheten uppmättes till 50 kilometer per timma. Vittnet höll sig bakom a-traktorn tills polisen kom till platsen.
A-traktorföraren, som är bosatt i Kungsbacka kommun, har i förhör hävdat att han inte visste att hans fordon var manipulerat, och att han utgick från att den bara kunde köra i 30 kilometer per timma. Men det faktum att polisen hittade en fjärrkontroll, där bilens hastighet enkelt kunde ändras, var en bidragande orsak till att a-traktorföraren fälls för grov olovlig körning.
Tingsrätten hävdar i domen att vittnets uppmätning av hastigheten är trovärdig. Man menar också att a-traktorföraren ska ha varit medveten om att hans fordon gick fortare än vad lagen tillåter.
Brottet bedöms som grovt med tanke på att a-traktorföraren fälldes för olovlig körning även i juni i fjol. Han döms till dagsböter på totalt 2000 kronor.SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.