KULTUR & NÖJE 2023-05-08 KL. 20:15

Onsalabo gör debut som romanförfattare

Av Eric Andersson

Fem år har det tagit för alla bitar att falla på plats men nu är allting klart. Nu har Onsalabon Christina Abrahamsson gjort debut som romanförfattare med boken Måsslottet.

Onsalabo gör debut som romanförfattare
Christina Abrahamsson ger ut romanen Måsslottet. Foto: Kristin Lidell

TV-klipp och nyheter

Intresset för att skriva har alltid funnits hos Christina Abrahamsson som redan i 10-årsåldern skrev små hästböcker. I vuxen ålder tog skrivandet fart först 2003 när hon åkte på skrivarkurs i Indien. Med sig hade hon tre kåserier som fick bra feedback och något år senare blev hon krönikör i Norra Halland. 40 av de krönikorna blev sedan krönikesamlingen Den rätta känslan som gavs ut 2007.

Sedan dess har Onsalabon i perioder arbetat som frilansjournalist och gör nu romandebut med boken Måsslottet. Inspirationen hittade hon när hon under några år arbetade på sfi.

– När jag kom hem från jobbet började jag skriva ner lite historier som hänt under dagen. Jag fick träffa mycket männsikor från hela världen och där började ena huvudkaraktären i boken skapas, säger Christina Abrahamsson.

Boken är en samtidsroman som berättas ur huvudpersonen Cillas perspektiv. Hon är en karriärsinriktad kvinna som nyss blivit uppsagd från sitt jobb på banken. Vid sidan av det är hon nyskild och har en dotter som ska resa till Paris efter gymnasiet.

– Det är mycket i hennes liv som är problematiskt. Övergripande kan man säga att boken handlar om att hitta vägar framåt i livet. Även om man känner att man hamnat i en återvändsgränd gäller det att hitta sin plats i den.

Arbetet med boken har pågått sedan 2018 och hon beskriver känslan inför utgivningen som både spännande och nervöst. Det finns även planer på fler böcker framöver.

– Det är målsättningen. Jag har börjat skissa på lite idéer men inte hittat någon som känns riktigt rätt än. Men jag kommer absolut fortsätta skriva böcker, säger Christina Abrahamsson.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.