ISHOCKEY 2023-11-10 KL. 14:36

Nobbar återkomst – klar för konkurrenten

Av Eric Andersson

Efter ett par tuffa säsonger i Nordamerika återvänder Andreas Johnsson, med HK Kings som moderklubb, till Sverige. Men det blir ingen återkomst till Frölunda HC. Istället har han skrivit på ett långt kontrakt med Skellefteå AIK.

Nobbar återkomst – klar för konkurrenten

ISHOCKEY. HK Kings-fostrade Andreas Johnsson lämnade Frölunda HC efter guldsäsongen 2015/16. Därefter har det blivit sex säsonger i NHL där han som har som mest gjort 43 poäng i grundserien. Det var säsongen 2018/19 i Toronto Maple Leafs.

Men förra säsongen var strulig för forwarden. Han inledde i New Jersey men blev oväntat nedskickad i AHL innan han flyttade till San Jose Sharks. Där blev sejouren kortvarig och i somras gjorde Frölunda HC ett seriöst försök att locka hem 28-åringen igen. Göteborgsklubben lyckades inte och istället blev det ett ettårskontrakt med Pittsburgh Penguins.

Under inledningen på den här säsongen har det inte blivit någon speltid – varken i NHL eller AHL. Något som gjorde att rykten om en återkomst till Sverige återigen började florera på sociala medier. Men den här gången var det inte Frölunda som det ryktades mest om, utan Skellefteå AIK där Andreas Johnssons bror Jonathan spelar.

I måndags skrev Aftonbladet att Andreas Johnsson ratar Frölunda och har kommit överrens om ett långt kontrakt med Skellefteå. Under torsdagskvällen blev övergången officiell och han har skrivit ett kontrakt över säsongen 2026/27.

– Det känns jättekul att komma dit och få träffa alla och köra igång träningen med dem. Jag är riktigt taggad och längtar till matcherna, säger Andreas Johnson till Skellefteå AIK:s hemsida.

Övergången har rört upp känslor bland Frölundasupportrar på sociala medier med tanke på forwardens starka band till föreningen. Så sent som i sommras sade Andreas Johnson i en intervju med Göteborgs-Posten att han någon gång vill spela i Frölunda igen. Till samma tidning svarar han nu på kritiken från supportrarna.

– Det är ändå åtta år sedan ... jag tror att om de ser till min anledning att jag väljer Skellefteå så förstår de även om de är besvikna. Samtidigt har jag full förståelse för deras reaktioner, säger han till GP.



TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.