Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Hyllad rockmusikal till Kungsbacka 

Göteborgsoperan kommer med Musikalen Return to the Forbidden Planet på tisdag. Foto: Pressbild.

 

Ett rymdäventyr med klassiska rockhits från den gyllene eran. Det är vad som väntar när Göteborgsoperan imorgon intar Kungsbacka teater.

– En av de roligaste föreställningar jag medverkat i, säger trumslagaren Per Svenner.

 

En musikal som tar med publiken ut i rymden, och samtidigt strösslar med klassisk rock’n’roll från 50- och 60-talen. Så skulle man kort kunna sammanfatta den hyllade showen Return to the Forbidden Planet, framförd av Göteborgsoperan. På tisdag den 16 april flyger äventyret in på Kungsbacka teater.

– Det är en energisk och fartfylld rockmusikal, och att den utspelas i rymden gör det extra roligt. Det är laserpistoler och robotar och allt möjligt. Så här finns nåt för alla, säger Per Svenner.

 

Return to the Forbidden Planet är influerad av den gamla 50-talsfilmen Forbidden Planet, som i sin tur är en omskriven version av Shakespeares pjäs Stormen.

– Och vår historia är sedan en fri översättning av regissören Rikard Bergqvist. Men det finns även med annat material från Shakespeare, ett finurligt hopkok kan man säga, så är man Shakespearefantast så finns det gott om godbitar, säger Per Svenner.

Musikalen har så här långt spelats vid ett tiotal tillfällen, och mottagandet har varit överväldigande enligt Per Svenner.

– Vi har fått otroligt fina recensioner och dessutom blivit bortskämda med stående ovationer varje gång. Så passa på att se den, det här är en fantastisk föreställning, avslutar trummisen.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!