HANDBOLL 2022-12-27 KL. 21:23

Aranäs skrällde efter sen vändning

Av Eric Andersson

Med 18 minuter kvar var HK Aranäs i ett fyramålsunderläge borta mot fjolårsfinalisterna IFK Skövde. Men på ett karaktäristiskt sätt reste sig laget igen och bärgade två blytunga poäng.

Aranäs skrällde efter sen vändning
HK Aranäs tog en skrällseger borta mot IFK Skövde. Arkivfoto: John Skoglund

Krislaget, tillika fjolårsfinalisterna IFK Skövde hade bara vunnit en av de senaste nio matcherna i handbollsligan. Den inte fullt så imponerande resultatraden skulle bli ännu värre när HK Aranäs kom på besök.

Från start var det HK Aranäs som kopplade, om än ett svagt sådant, grepp om matchen. Men det var utan att imponera nämnvärt då matchinledningen var hafsig där inget av lagen fick något direkt flyt i sitt anfallsspel.

När IFK Skövde gjorde 7–6 efter drygt 17 minuter var det första gången de var i ledningen och sedan började det grina emot för HK Aranäs. En retur från Alexander Lindén gick rakt ut till en Skövdespelare som kunde sätta bollen i det öppna målet. Offensivt prickade Viktor Rhodin ribban, studs ner på mållinjen och ut. Några minuter senare var det Petter Donaldsons tur att få marginalerna mot sig när han sköt via målvakt, studs på mållinjen och ut. Det var 14–11 efter en svängig första halvlek.
– I paus pratade vi mycket om att behålla kylan. Vi spelade oss fram till många bra lägen i första men bränner både straffar och frilägen. Sen har vi några spelare som verkligen kliver fram i andra halvlek, säger Jerry Hallbäck.

Spelarna som Jerry Hallbäck pratar om är Petter Donaldson, Razmus Nyman och Agust Svensson. Men innan trion klev fram hade Skövde gått ifrån med några bollar och det var ett fyramålsunderläge för HK Aranäs när 18 minuter återstod. Där och då talade inte mycket för att det skulle bli två poäng hem till Kungsbacka. Men så blev det. Razmus Nyman kom in som en energiinjektion och gjorde några viktiga mål. En stund senare stod Petter Donaldson för en snabb dubbel som innebar 22–24.

Än var det dock inte avgjort och hemmalaget tilldömdes straffar i två raka anfall. Först när Viktor Hallén drog straff nummer två högt över målet och Tobias Ljungmark satte 23–25 i anfallet efter var saken klar. HK Aranäs vann med 24–26 och packade in två blytunga poäng i bussen hem.
– Jag tycker killarna ska ha en stor eloge över att kunna behålla lugnet i vårt spel. Vi har en trygghet och tror på det vi gör. Oavsett vilka som spelar och vad det står i matcherna.

Så uppfattade jag inte att det var förra säsongen på samma sätt.
– Nej, men vi är bättre än förra året. Våra unga spelare är ett år äldre och har fått mer rutin kryddat med lyckade nyförvärv. Den mixen gör att vi är ett bättre handbollslag.

Och det går att backa upp genom att peka på poängskörden. I och med vinsten har HK Aranäs hittills spelat ihop sexton poäng. Det innebär att laget med nio matcher kvar redan har bärgat fler poäng den här säsongen än vad man mäktade med 2021/22.
– Det bevisar att vi är bättre. Sen är serien annorlunda i år, hade vi tagit 16 poäng förra säsongen vid den här tidpunkten hade det sett jäkligt bra ut. Men i år är serien jämn och det gäller att vara på hugget hela tiden. Det är bara att jobba vidare.

Matchfakta:
IFK Skövde – HK Aranäs 24 – 26 (14–11)
Målskyttar, HK Aranäs: Petter Donaldson 7, Robert Ladan 6, Philip Jonsson 4, Tobias Ljungmark 3, Razmus Nyman 3, Viktor Rhodin 2, Oscar Lindqvist


Hemtjänsten fick pris
NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Premium

Hemtjänsten fick pris

Andra gången gillt för Vallda hemtjänst

SENASTE TV-NYHETERNA

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri
NYHETER 2023-02-07 KL. 14:00

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian
SPORT 2023-02-07 KL. 11:50

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier
DEBATT 2023-02-07 KL. 10:30

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott
NYHETER 2023-02-07 KL. 08:00

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet:
BANDY 2023-02-06 KL. 21:40

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet: "Löjligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-02-07 KL. 20:31
Efter pulveriseringen: "Speciell match"
Premium | NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Hemtjänsten fick pris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

När familjen Jarny blev tillfrågade att delta i E.ON:s energiexperiment tvekade de inte en sekund. Pappa Jarny är belåten: ”Måste ju vara nåt slags rekord”.