FOTBOLL 2024-05-28 KL. 09:26

Sverige utslagna redan i gruppspelet

Av Eric Andersson

Inför mästerskapet hoppades Harry Hilvenius att Sverige skulle ta sig till semifinal i P17-EM. Efter gårdagens förlust mot Italien stod det klart att Blågult åker ut redan efter gruppspelet.

Sverige utslagna redan i gruppspelet
Harry Hilvenius och Malte Ljungkull fick resa hem från P17-EM redan efter gruppspelet. Foto: Christian Johansson

FOTBOLL. När truppen till P17-EM togs ut var det första gången som två spelare från Kungsbacka tog plats i en mästerskapstrupp på pojksidan. Harry Hilvenius från Onsala och Malte Ljungkull från Kungsbacka hade höga ambitioner inför mästerskapet.

– Om vi i alla fall spelar semifinal, svarade Harry Hilvenius på frågan om vad han skulle vara nöjd med till NH för några veckor sedan.

Men riktigt så lyckat blev det inte. Efter två inledande kryss mot Slovakien och Polen var laget piskat att besegra Italien i den sista gruppspelsomgången för att ta sig vidare.

Väl där såg det länge bra ut. Sverige tog ledningen efter en knapp timmes spel, men med kvarten kvar kvitterade Italien och bara fem minuter senare kom även ledningsmålet. Det innebär att Blågult fick lämna mästerskapet i Cypern redan efter gruppspelet.

Harry Hilvenius spelade samtliga minuter som mittback medan Malte Ljungkull fick nöja sig med ett sent inhopp i sista matchen.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.