FOTBOLL 2022-09-11 KL. 11:39

Andra raka segern efter målrik match

Av Eric Andersson

Sju mål bjöds det på när Onsala BK bortaspelade mot Nittorps IK. Lyckligtvis för OBK:s del stod de för fyra av dem och bärgade därmed sin andra raka seger.

Andra raka segern efter målrik match
Onsala BK fick segerjubla borta mot Nittorps IK. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

I och med segern mot Nittorps IK lyckades Onsala BK bärga två raka trepoängare för första gången sedan innan sommaruppehållet. 3–4 slutade matchen där Ellinor Jonsson återigen var tongivande med sina två mål.
– Det var mycket som var bra idag. Vi möter ett tufft lag som bara backade hem och slog långt. Vi hade lite problem med underlaget (en snabb gräsplan) och Nittorp gjorde det bra, säger tränaren Sebastian Forsell.

Vad gör ni bra/dåligt i matchen?
– Framförallt hotar offensivt när vi kommer runt på kanterna. Sedan är vi lite svaga i markering- och andrabollsspelet. Mot slutet blev det lite nervigt när de tryckte på för en kvittering.

Onsala BK placerar sig nu på en fjärdeplats i en tabell där segraren går rakt upp i elitettan, lag två till fem stannar kvar i division 1 och sexan får kvala för att hänga kvar. I nästa match ställs OBK mot Jönköpings Södra hemma på Rydet.
– Fruktansvärt skönt att komma hem med tre poäng. Det ger oss självförtroende inför avslutningen som kommer bli jäkligt jämn och spännande, säger Sebastian Forsell.


Matchfakta:
Nittorps IK – Onsala BK 3 – 4 (1–1)
0–1 (30) Ellinor Jonsson, 1–1 (45), 1–2 (50) Ellinor Jonsson, 2–2 (60), 2–3 (65) Alice Legnedahl, 2–4 (66) Bianca Lundén, 3–4 (85)


TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.