DEBATT 2022-11-14 KL. 12:43

Debatt: Populismen ger en käftsmäll till vetenskapen

Debatt: Populismen ger en käftsmäll till vetenskapen
Genrebild: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Nyligen äntrade klimatskeptikern Ebba Widding riksdagens talarstol och försökte förklara varför en förkrossande majoritet av världens klimatforskare har fel. Veckan innan valdes en vetenskapsförnekare till andre vice talman. Båda representerar SD.
Forskning och vetenskap ligger bakom vårt moderna välstånd. Vår nya klimat- och miljöminister deklarerade i veckan att politiken inom hennes ansvarsområde kommer baseras på forskning.

Det låter ju utmärkt, men hur skall det gå till när vår nya regering i mycket styrs av ett parti som tycker att vi kan lämna klimat- och miljöfrågor till framtida generationer och andra nationer att lösa.
Sverige behöver borgerlig, liberal och grön politik. I Halland och Kungsbacka fortsätter vi i Centerpartiet att, tillsammans med Alliansen, ta ansvar för klimat och grön tillväxt. Samtidigt är jag nöjd med att mitt parti står utanför den nya regeringen. Det behövs ett borgerligt, liberalt alternativ som står upp för sina värderingar och inte säljer ut sig till ett vetenskapsförnekande populistparti.

Peter Lundin, Centerpartiets distriktsstyrelse


Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.