Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Borgmästarebron stängs för biltrafik

Från och med i morgon den 16 maj stängs bron på Borgmästaregatan för biltrafik. Orsaken är att stora skador upptäckts på bron vilka gör att bärigheten för fordon inte längre kan garanteras.

Det var under ett pågående renoveringsarbete som man upptäckte att ett stort antal armeringsjärn inne i betongen hade gått av, skriver Kungsbacka kommun på sin hemsida.

Tillsammans med en brokonstruktör har man därför kommit fram till att för säkerhets skull stänga bron för fordonstrafik medan man utreder hur man ska gå vidare.

Gående och cyklister kan fortsatt använda bron. Biltrafik och bussar leds om via Vallgatan-Varlavägen. Busshållplatsen vid Kungsmässan dras in tills vidare.

Borgmästarebron byggdes 1955 och breddades 2002. Det finns i dag ingen tidplan för när bron kan öppna för biltrafik igen.

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!