BLÅLJUS 2023-05-30 KL. 14:30

Utsläpp av farligt ämne i Vallda

Av Anton Lorentzson

Ett larm om utsläpp av farligt ämne inkom på tisdagen. Enligt initiala uppgifter handlar det om drivmedel. Räddningstjänsten är på plats.

Utsläpp av farligt ämne i Vallda

TV-klipp och nyheter

Det var vid 14.15-tiden på tisdagen som larmet om utsläppet kom in. Händelsen har skett på Lyngfjällsvägen i Vallda och det handlar om en lastbil som läcker diesel.
– Vi har precis kommit fram och konstaterat att det läcker från lastbilen, efter att denna kört in i en sten. Innan vi kom fram så har mycket av spillet redan samlats upp i hinkar och man har även lagt ut absorptionsmedel. Så vi jobbar på med det, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Utsläppet har inte varit någon fara för allmänheten, men platsen behöver saneras. När räddningstjänsten är klara är just nu oklart.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.