BLÅLJUS 2020-05-29 KL. 14:25

Riktade luftpistolen mot lektionssal

Det stora polispådraget i Kungsbacka igår, när det kom larm om skjutvapen utanför Aranäsgymnasiet, har i dagsläget två misstänkta. Det gäller olaga hot och brott mot vapenlagen.

Riktade luftpistolen mot lektionssal
Det blev en stor polisinsats i centrum, efter att en ung man viftat med ett vapen utanför en skola, den 28 maj 2020.

TV-klipp och nyheter



Det har inte varit lätt att reda ut händelsen vid Aranäsgymnasiet igår. Men klarlagt är att skolan låste sina dörrar efter att två elever sett en ung man vifta med ett vapen.

– De sitter i ett klassrum och kan se fem killar och en tjej. En av killarna drar fram en pistol och riktar in mot klassrummet och det görs en mantelrörelse, säger utredare, Lars Liffner, polisen i Kungsbacka.

Larm om skjutvapen vid skola


Larmet går via 112 och vid Swedbank får polisen tag på flera killar och en tjej. Men två av killarna ska ha försvunnit från platsen.

– Med hjälp av signalementet så anträffar man en kille vid stadshuset och i hans ryggsäck anträffas en luftpistol, säger Lars Liffner.

Killen som hade luftpistolen greps initialt av insatsstyrkan som kallats till Kungsbacka. Han är 16 år gammal och bosatt i kommunen. Han togs med till polishuset och är delgiven misstanke om brott mot vapenlagen.


18-åring misstänkt för hotet


På Vallgatan får polisen tag på ytterligare en ung man att kontrollera. Och det är nu en 18-åring från Kungsbacka som misstänks för olaga hot, men nekar till brott.

– Det står skrivet i stjärnorna varför han gjort som han gjort. Nu ska vi försöka få ner luftvapnet för teknisk analys och sedan gå vidare med att höra fler personer som befann sig i klassrummet. Det kan komma att bli fler målsägande i ärendet, säger Lars Liffner.

Av de sex ungdomar som befann sig på platsen ska en av dem vara elev på skolan. Den 16-åriga tjejen misstänks för brott mot vapenlagen efter att man hittat en pepparspray på henne.

TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.