BLÅLJUS 2020-05-29 KL. 14:25

Riktade luftpistolen mot lektionssal

Det stora polispådraget i Kungsbacka igår, när det kom larm om skjutvapen utanför Aranäsgymnasiet, har i dagsläget två misstänkta. Det gäller olaga hot och brott mot vapenlagen.

Riktade luftpistolen mot lektionssal
Det blev en stor polisinsats i centrum, efter att en ung man viftat med ett vapen utanför en skola, den 28 maj 2020.Det har inte varit lätt att reda ut händelsen vid Aranäsgymnasiet igår. Men klarlagt är att skolan låste sina dörrar efter att två elever sett en ung man vifta med ett vapen.

– De sitter i ett klassrum och kan se fem killar och en tjej. En av killarna drar fram en pistol och riktar in mot klassrummet och det görs en mantelrörelse, säger utredare, Lars Liffner, polisen i Kungsbacka.

Larm om skjutvapen vid skola


Larmet går via 112 och vid Swedbank får polisen tag på flera killar och en tjej. Men två av killarna ska ha försvunnit från platsen.

– Med hjälp av signalementet så anträffar man en kille vid stadshuset och i hans ryggsäck anträffas en luftpistol, säger Lars Liffner.

Killen som hade luftpistolen greps initialt av insatsstyrkan som kallats till Kungsbacka. Han är 16 år gammal och bosatt i kommunen. Han togs med till polishuset och är delgiven misstanke om brott mot vapenlagen.


18-åring misstänkt för hotet


På Vallgatan får polisen tag på ytterligare en ung man att kontrollera. Och det är nu en 18-åring från Kungsbacka som misstänks för olaga hot, men nekar till brott.

– Det står skrivet i stjärnorna varför han gjort som han gjort. Nu ska vi försöka få ner luftvapnet för teknisk analys och sedan gå vidare med att höra fler personer som befann sig i klassrummet. Det kan komma att bli fler målsägande i ärendet, säger Lars Liffner.

Av de sex ungdomar som befann sig på platsen ska en av dem vara elev på skolan. Den 16-åriga tjejen misstänks för brott mot vapenlagen efter att man hittat en pepparspray på henne.

SENASTE TV-NYHETERNA

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Kungsbacka växer - men inte som Varberg
NYHETER 2022-08-18 KL. 09:00

Kungsbacka växer - men inte som Varberg

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.