ÅSIKTER 2022-03-18 KL. 15:00

Krönika: Norra Hallands position fortsatt stark

Av Stefan Pettersson

Krönika: Norra Hallands position fortsatt stark

Det har varit lite extra spännande under veckan. Det har nämligen varit dags för Kantar Sifo att släppa upplagesiffrorna för 2021. Glädjande för en bransch som under flera år haft krisstämpel är att många tidningar har fått stopp på dramatiska upplagetapp och börjat vända uppåt.

När det gäller Norra Halland så fortsätter vi att vara extremt jämna. För fjärde året i rad ligger upplagan på 10 300. Visserligen ingen ökning, men det är få förunnat i branschen att ligga still fyra år i rad. Tack för fortsatt förtroende. Det värmer och visar tydligt att en lokal tidning med lokalt material och lokalt ägande fortfarande kan överleva bland miljardkoncerner. Noterbart är också att Kungsbacka-Posten ligger kvar på 3 500 exemplar, trots sitt stöd från jättekoncernen Stampen. Merparten av Stampen-tidningarna ökar vid årets mätning.

När det gäller Norra Hallands upplaga är det glädjande att allt fler får upp ögonen för vår e-tidning. Nyligen firade vi ett år som tredagarstidning och det är en kraftigt ökande skara som numera väljer bort pappret när det är dags att betala fakturan. E-tidningen finns alltid tillgänglig och dessutom är prenumerationen billigare. Jag har alltid föredragit papperstidningen, men har svängt. Dock kan det ha påverkats starkt av att vi numera har cirka 75 meter till brevlådan… Då är det lättare att ta fram datorn eller mobilen vid frukostbordet.

Vill du också byta från papper till e-tidning? Då är det bara att du hör av dig till vår prenumerationsavdelning så fixar vi det. Och avslutningsvis: du som har inlogg till vår sajt och e-tidningsapp, i nästa vecka får du ett mejl från oss. Vi byter nämligen system och då får alla ett nytt lösenord. Du behöver sedan logga in och spara det nya lösenordet, eller byta till ett egenskapat lösenord. Om något strular så hör du av dig till oss, så får du hjälp.

Ha en trevlig helg och glöm inte att läsa e-tidningen på söndag.SENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.