TRAFIK 2023-11-09 KL. 09:28

Man stoppades rattfull två gånger – i olika bilar

Av Ronny Karlsson

Två rattfyllerier på samma kväll. Dessutom i två olika bilar. Mannen i 30-årsåldern höll polisen i Kungsbacka upptagen under torsdagskvällen.

Man stoppades rattfull två gånger – i olika bilar
En man i 30-årsåldern stoppades två gånger på samma kväll och misstänks nu för rattfylleri och grov olovlig körning. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Att misstänkas för drograttfylleri är inte helt ovanligt. Men att åka dit två gånger samma kväll tillhör inte vanligheterna. Under torsdagskvällen hände just detta.

Det hela började vid 18.40 på Verkstadsgatan i Kungsbacka. Där stoppades mannen av en polispatrull och det visade sig att mannen inte hade körkort, samt var påverkad av droger.

– Där försökte han lura oss genom att uppge en annan identitet. Vi beslagtog hans bil och han fick följa med för provtagning, säger stationsbefälet Johan Holmbäck.

Efter provtagningen släpptes mannen, men det hela slutar inte där. Några timmar senare, vid 23.00 dök nämligen mannen upp igen. Den här gången i en annan bil och på Hantverksgatan.

– Den här gången beslagtog vi nycklarna, vi kunde inte ta bilen eftersom den inte var hans. Vi behövde heller inte ta nya prover, sade Holmbäck.

Efter den andra polisinsatsen fördes mannen till en polisstation i Göteborg för att man ville förhindra fler brott. Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning samt rattfylleri.TV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.