SPORT 2022-08-19 KL. 15:15

City vände och vann

Av Anton Lorentzson

Efter en jämn första halvlek låg Kungsbacka City under hemma (på Inlag) mot jumbon Galtabäck. I den andra ökade man intensiteten och vände matchen. Två hörnmål låg bakom vinsten och tre nya poäng.

City vände och vann
Joakim Ahlgren var avstängd i matchen mot Galtabäck och fick se sitt lag vinna från den andra sidlinjen. Arkivfoto: Anton Lorentzson

Fotboll Division 4:
Kungsbacka City–Galtabäck 2–1

Matchen mellan Kungsbacka City och Galtabäck flyttade från fredagen till torsdagen och från Tingbergsvallen till Inlag. Detta på grund av friidrottstävlingen Kungsbackaspelen som hålls på Tingbergsvallen under helgen. Laget fick också klara sig utan huvudtränaren Joakim Ahlgren, som var avstängd den här matchen efter tre gula kort.

– Lite orättvist kan jag tycka. Nu för tiden får tränaren alla kort som ges till bänken. Så av de tre så kanske jag förtjänade ett, säger Joakim Ahlgren, som såg matchen från andra sidan bänkarna.

Han fick se en jämn match och tyckte att det var en mindre bra första halvlek och en bättre andra halvlek från hemmalaget.

– Vi har lite av spelövertaget och är det lite bättre laget. Men de krigar och får också in första målet. Lite orättvist kan jag tycka. Vi skapar fyra-fem chanser i första, men får inte in bollen, säger Ahlgren.

Efter den jämna första halvleken så ökade hemmalaget intensiteten i spelet. Man pressade högre och skapade fler lägen. Man vände också matchen efter två hörnmål, båda korta varianter.

– Vi tränade en hel del på hörnor på försäsongen men det betalade sig aldrig riktigt. Nu på den senaste tiden har vi gjort ett par stycken faktiskt, vilket är roligt, säger Joakim Ahlgren.

Just nu har City spelat ikapp antalet matcher som serieledarna Böljan. Vinsten mot Galtabäck gör att laget nu endast är tre poäng bakom topplaget.

– Böljan måste tappa och vi måste vinna våra resterande matcher såklart. Det är det som det handlar om nu. Det är klart att man tittar lite på tabellen, men vi får ta en match i taget, säger Ahlgren och fortsätter:

– Jag har sett alla lagen som vi har kvar nu och jag tycker inte att något lag har bättre spelare eller är ett bättre lag än vad vi är. Vi har stor chans att vinna våra kvarvarande matcher. Det ska ju göras också såklart, men om vi gör bra insatser så har vi stor chans. Vi kommer fortsätta att göra vårt och så får vi också hoppas att andra resultat går med oss.

Kungsbacka Citys nästa match spelas den 25 augusti, borta mot Lilla Träslöv.

Matchfakta:
Kungsbacka City–Galtabäck 2–1 (0–1)
0–1 (19), 1–1 (65) William Olsen, 2–1 (74) Tobias Johansson


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter