NYHETER 2023-08-21 KL. 09:00

Flera vägarbeten i Kungsbacka – trafiken påverkas

Av Julia Sandstén Vikberg

Flera vägar i kommunen asfalteras under augusti, vilket påverkar trafiken. Just nu pågår asfaltering på fyra vägar och på måndag påbörjas fyra nya arbeten. I höst kommer även bland annat Vallgatan och Nygatan att stängas av helt för trafik på grund av vägarbeten.

Flera vägarbeten i Kungsbacka – trafiken påverkas
På Varbergsvägen pågår ett beläggningsarbete fram till den 27 augusti. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Den sjunde augusti startade beläggningsarbetena på Storgatan vid Resecentrum, Varbergsvägen, Hällingsjövägen och södra infarten. Vägarna ska fräsas och asfalteras och detta sker främst nattetid. Men under tiden som det pågår så är det sänkt hastighet på vägarna och trafiken regleras med flaggvakter. Dessa arbeten beräknas vara klara 27 augusti och enligt Roland Jansson, vägtekniker på teknikförvaltningen, hoppas man kunna hålla tidsplanen.

– Det hoppas vi verkligen. Arbetena ligger bra i fas, vad jag har fått till mig. Men det kan bli någon dag förskjutning på grund av vädret. Asfalteringsjobb är väderberoende, säger Roland Jansson.

Under tiden dessa arbeten pågår kommer fyra ytterligare beläggningsarbeten också att påbörjas. Det rör sig om Säröleden, Göteborgsvägen, Onsalavägen och Kungsgatan som mellan den 21 augusti och 15 september ska asfalteras. Även detta ska ske nattetid, den aviserade tiden för arbetena är mellan 20.00 och 06.00, och trafiken kommer att regleras med flaggvakter.

– Vi gör arbetena på natten för att undvika trafikstörningar. Vägarna ska alltid vara framkomliga för trafiken, men det kan vara dröjsmål några minuter, säger Roland Jansson.

Alla vägar kommer inte heller att påverkas samtidigt utan man kommer ofta jobba med en sträcka i taget. Enligt Roland Jansson tror man sig kunna hålla tidsplanen för de kommande arbetena, men även här skulle vädret kunna orsaka förseningar. Det är regn som skulle kunna ställa till det.

– I det första skedet, när man fräser, kan vi arbeta när det regnar. Men när man lägger asfalten vill man inte ha vatten i asfalten, det blir sämre då. Men vi följer väderprognoser och försöker planera in det när det inte regnar, säger Roland Jansson.

Ytterligare vägarbeten

Utöver beläggningsarbetena så pågår/planeras även dessa vägarbeten i kommunen:

- Syréngatan: Är avstängd från Söderåleden till Blomstergatan fram till 24 november på grund schaktarbete.

- E6: Ett körfält är avstängt mellan trafikplats Frillesås till trafikplats Fjärås fram till den 1 september på grund av ett pågående vägräckesarbete.

- Stora Bäcksleden: Ett körfält stängs av mellan 21 augusti och 29 augusti. Trafiken kommer att regleras med trafiksignaler.

- Nygatan: Stängs av mellan 4 september och 8 september från Kyrkogatan till Hamntorget för justering av stenarbete. Trafiken kommer att ledas ut via Västergatan.

- Vallgatan: Stängs av mellan 11 september och 6 oktober då vägen ska återställas efter schaktarbete förra året, få upprustning samt ny asfalt.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.