NYHETER 2023-02-15 KL. 19:00

21 120 måltidspaket skickas till Turkiet

Av Eric Andersson

I början av förra veckan drabbades Turkiet och Syrien av en jordbävning som påverkat miljontals människor. Rapid Relief Team paketerade under onsdagskvällen 21 120 måltidspaket som ska skickas till det drabbade området.

21 120 måltidspaket skickas till Turkiet
Ungefär femtio volontärer hjälpte till att packa maten. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Förra måndagen drabbades sydöstra Turkiet och nordvästra Syrien av en kraftig jordbävning. Det rapporterade antalet dödsoffer passerade i början av veckan 35 000 och enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har nära 26 miljoner människor på olika sätt påverkats av katastrofen.

I Kungsbacka hade ett femtiotal volontärer från Rapid Relief Team samlats för att paketera matleveranser till Turkiet. 21 120 måltidspaket innehållandes vatten, energibar, knäckebröd med fyllning, våtservetter och choklad kommer rymmas i det första lasset.
– I just det här lasset är det samma innehåll i alla måltidspaket. Många av de drabbade orterna saknar möjlighet att laga mat eftersom det inte finns el och vatten, säger koordinator Louise Dieck.


Varje förpackning innehåller vatten, energibar, knäckebröd, choklad och våtservetter.


Välgörenhetsorganisationen beslutade att skicka mat till Turkiet i slutet på förra veckan och nu har alla beställda varor anlänt. Matpackningen kommer pågå tills 33 pallar med kartonger är fyllda. Därefter hämtas pallarna upp av lastbilar som kör ner maten till Turkiet. Väl där tar AFAD emot varorna.
– Vi siktar på att skicka ner fler laster allt eftersom. Men i och med det här är första lasset till Turkiet behöver vi göra en utvärdering av den första sändningen innan vi planerar vidare.

Louise Dieck berättar att Rapid Relief Team tidigare bland annat skickat över 100 lastbilar med matleveranser till Ukraina.
– Det är väldigt viktigt och värdefullt för oss att visa medkänsla för människorna som lider något fruktansvärt i det här området. Familjer har fått sina hem förstörda och saknar mat, säger hon.


Louise Dieck, koordinator på Rapid Relief Team.


TV-klipp och nyheter

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset
NYHETER 2024-09-26 KL. 19:00
Premium

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset

"En jättestor uppgift som värmer hjärtat"

Kaptenens kritik efter ny cupförlust
BANDY 2024-09-25 KL. 22:38
Premium

Kaptenens kritik efter ny cupförlust

1 000 aktiviteter – Susan vill få alla att läsa böcker
FAMILJ 2024-09-25 KL. 20:00
Premium

1 000 aktiviteter – Susan vill få alla att läsa böcker

Värnar det demokratiska uppdraget

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-09-26 KL. 19:08
Löftet får chansen till en VM-revansch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.