KULTUR & NÖJE 2023-05-03 KL. 13:20

Hyllade artisten till årets skolavslutning

Av Ronny Karlsson

School´s Out är kommunens stora drogfria firande i samband med skolavslutningen. Nu är det klart att hyllade artisten Maxida Märak uppträder under kvällen.

Hyllade artisten till årets skolavslutning
Maxida Märak kommer att uppträda på årets School´s Out i Kungsbacka. Foto: Lotta Axing.

TV-klipp och nyheter

16 juni är det dags för årets fest för de ungdomar som precis gått på sommarlov. Festen brukar locka många ungdomar och genomförs precis som tidigare på Kungsbacka torg i innerstaden.

Ett extra dragplåster blir artisten Maxida Märak, som ska uppträda under kvällen.

– Vi vill ge våra unga en rolig, trygg och drogfri avslutningsfest när sommarlovet drar igång. Vi är så glada att kunna fortsätta erbjuda detta, det är verkligen ett uppskattat koncept. Festen brukar locka tusentals unga och även i år tar ju kulturfestivalen vid dagen efter så vi hoppas på att vara med och skapa en riktig folkfest i innerstaden, säger Madeleine Jonasson som är ungdomskonsulent i Kungsbacka kommun och ansvarig projektledare för School´s Out.

Maxida Märak har ett unikt uttryck med en blandning av jojk, pop, hiphop och R&B gör hon musik som inte liknar någon annans. Hennes texter är raka, ärliga och ofta politiska men hon säger själv att det är strävan efter att skapa fet musik som driver henne som artist.

Märak blir dessutom långt från ensam om att uppträda under kvällen. Kulturskolans storband ska spela, Emma Jerez ska vara med liksom popsångaren Linus Olofsson. Oedet ska spela sin 70-talsrock och bandet Goliath kommer att bjuda på trash metal.

– Att ha lokala artister är ett medvetet val, det ger oss en fin möjlighet att lyfta de lokala talanger vi har i kommunen, säger Madeleine Jonasson.

Fakta om School´s Out
- Ett årligt återkommande evenemang som hålls på Kungsbacka torg.
- Firas i år för fjortonde gången.
- Arrangeras av förvaltningen för Kultur & Fritid.
- Alkohol- och drogfritt arrangemang som riktar sig främst till ungdomar 13-19 år.
- Är öppet och gratis för alla.
- Är ett IQ-certifierat evenemang och har uppmärksammats av IQ-initiativet AB som ett bra exempel på ett tryggt och drogfritt evenemang.


TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.