HANDBOLL 2022-03-22 KL. 16:51

Jasarevic och Batista plockas bort inför kvalet

Av John Skoglund, Eric Andersson

Amina Jasarevic och Emelie Batista är bortplockade ur Aranäs trupp inför kvalet till SHE mot BK Heid. Anledningen är att båda spelarna har skrivit kontrakt och kommer representera BK Heid nästa säsong.
– Jag har faktiskt gråtit ganska mycket nu sen jag fick beskedet för en stund sedan, säger Amina Jasarevic.

Jasarevic och Batista plockas bort inför kvalet
Kraft och mod i Aranäs vita tröja. Amina Jasarevic. Foto: John Skoglund

I början av november kom beskedet att Amina Jasarevic skrivit på för BK Heid säsongen 2022/2023. Nyheten om att Emelie Batista går samma väg kom i slutet av februari. Senaste veckorna har det aktualiserats "tänk om" HK Aranäs kommer ställas mot BK Heid i kvalet till SHE. Hur Aranäs skulle agera kom dagen efter det blev klart att just BK Heid blev motståndare.

– Jag känner ångest av situationen. Alla som sett mig spela vet att jag inte kan spela på annat sätt än att ge 100 procent i alla lägen, säger Amina Jasarevic och berättar att hon aldrig skulle svika laget och skulle gjort sitt absolut bästa om hon fått spela.

Hon kallas "Robocop" av tränare Rustan Lundbäck och har en spelstil som har stor energi och stark genombrottskraft som sitt kännetecken.

– Oavsett vill jag spela, tjejerna är mina bästa vänner. Johan Falk (klubbchef i Aranäs) ringde mig för en stund sedan, inte ens tränarna ringde, säger Amina Jasarevic och fortsätter:

– Aranäs säger att de vill skydda mig från media, men tror de verkligen att jag skulle vara så oproffsig så att jag inte gjort mitt bästa.

"För tjejernas skull"

HK Aranäs klubbchef, Johan Falk, bekräftar för Norra Halland att varken Emelie Batista eller Amina Jasarevic kommer spela i kvalet.

– Det stämmer att de inte kommer spela kvalet. Vi har tagit beslutet för tjejernas skull, de ska inte behöva sitta i en jävsituation varken mot sig själva eller sin nya klubbadress.

Är det klubben eller tränarstaben som tagit beslutet?
– Det är ett klubbeslut som är förankrat med tränarstaben. Vi har en samsyn genom föreningen.

Ni försämrar era sportsliga möjligheter?
– Vi är fullt medvetna om det. Men vi anser att personerna i fråga är viktigare, de ska inte behöva hamna i en situation som kan misstolkas på det ena eller andra sättet. Vi i klubben tror att det här är bästa lösningen för alla parter.

Har ni pratat med spelarna innan ni tog beslutet?
– Både Amina och Emelie hade naturligtvis velat spela kvalet. Men vi har sagt att så länge vi har en pågående matchserie mot Heid så kommer de varken spela eller träna med A-laget. Som sagt, vi gör det här för tjejernas skull, säger Johan Falk.

Stor besvikelse

I söndags spelade laget uppe i Stockholm och besegrade GT Söder, men Amina Jasarevic fick inte en enda minuts speltid.

– De kunde väl sagt det direkt, då hade jag väl inte behövt åka med upp till Stockholm och sitta på bänken hela matchen. Men då förstod jag att det kunde bli så här.

Nu tar säsongen slut för Jasarevic precis innan det roligaste skulle börjat.
– Nu blir det egenträning, två pass om dagen - inte kul.

Viljan hos Amina Jasarevic att spela kvalet är stor och likaså besvikelsen när hon blir bortplockad. I sin besvikelse kan hon ändå se längre fram i sin unga lovande handbollskarriär och nu kommer hon hamna hos BK Heid. Ett lag som ligger närmare hemma och då inte vara samma stora ekonomiska utmaning och bryta sig genom starka försvarsmurar kommer hon göra i många år framöver.

– Det är alltid någon som blir besviken, och då får det bli så, avslutar en besviken Amina Jasarevic.SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.