HANDBOLL 2022-03-22 KL. 16:51

Jasarevic och Batista plockas bort inför kvalet

Av John Skoglund, Eric Andersson

Amina Jasarevic och Emelie Batista är bortplockade ur Aranäs trupp inför kvalet till SHE mot BK Heid. Anledningen är att båda spelarna har skrivit kontrakt och kommer representera BK Heid nästa säsong.
– Jag har faktiskt gråtit ganska mycket nu sen jag fick beskedet för en stund sedan, säger Amina Jasarevic.

Jasarevic och Batista plockas bort inför kvalet
Kraft och mod i Aranäs vita tröja. Amina Jasarevic. Foto: John Skoglund

SENASTE TV-NYHETERNA

I början av november kom beskedet att Amina Jasarevic skrivit på för BK Heid säsongen 2022/2023. Nyheten om att Emelie Batista går samma väg kom i slutet av februari. Senaste veckorna har det aktualiserats "tänk om" HK Aranäs kommer ställas mot BK Heid i kvalet till SHE. Hur Aranäs skulle agera kom dagen efter det blev klart att just BK Heid blev motståndare.

– Jag känner ångest av situationen. Alla som sett mig spela vet att jag inte kan spela på annat sätt än att ge 100 procent i alla lägen, säger Amina Jasarevic och berättar att hon aldrig skulle svika laget och skulle gjort sitt absolut bästa om hon fått spela.

Hon kallas "Robocop" av tränare Rustan Lundbäck och har en spelstil som har stor energi och stark genombrottskraft som sitt kännetecken.

– Oavsett vill jag spela, tjejerna är mina bästa vänner. Johan Falk (klubbchef i Aranäs) ringde mig för en stund sedan, inte ens tränarna ringde, säger Amina Jasarevic och fortsätter:

– Aranäs säger att de vill skydda mig från media, men tror de verkligen att jag skulle vara så oproffsig så att jag inte gjort mitt bästa.

"För tjejernas skull"

HK Aranäs klubbchef, Johan Falk, bekräftar för Norra Halland att varken Emelie Batista eller Amina Jasarevic kommer spela i kvalet.

– Det stämmer att de inte kommer spela kvalet. Vi har tagit beslutet för tjejernas skull, de ska inte behöva sitta i en jävsituation varken mot sig själva eller sin nya klubbadress.

Är det klubben eller tränarstaben som tagit beslutet?
– Det är ett klubbeslut som är förankrat med tränarstaben. Vi har en samsyn genom föreningen.

Ni försämrar era sportsliga möjligheter?
– Vi är fullt medvetna om det. Men vi anser att personerna i fråga är viktigare, de ska inte behöva hamna i en situation som kan misstolkas på det ena eller andra sättet. Vi i klubben tror att det här är bästa lösningen för alla parter.

Har ni pratat med spelarna innan ni tog beslutet?
– Både Amina och Emelie hade naturligtvis velat spela kvalet. Men vi har sagt att så länge vi har en pågående matchserie mot Heid så kommer de varken spela eller träna med A-laget. Som sagt, vi gör det här för tjejernas skull, säger Johan Falk.

Stor besvikelse

I söndags spelade laget uppe i Stockholm och besegrade GT Söder, men Amina Jasarevic fick inte en enda minuts speltid.

– De kunde väl sagt det direkt, då hade jag väl inte behövt åka med upp till Stockholm och sitta på bänken hela matchen. Men då förstod jag att det kunde bli så här.

Nu tar säsongen slut för Jasarevic precis innan det roligaste skulle börjat.
– Nu blir det egenträning, två pass om dagen - inte kul.

Viljan hos Amina Jasarevic att spela kvalet är stor och likaså besvikelsen när hon blir bortplockad. I sin besvikelse kan hon ändå se längre fram i sin unga lovande handbollskarriär och nu kommer hon hamna hos BK Heid. Ett lag som ligger närmare hemma och då inte vara samma stora ekonomiska utmaning och bryta sig genom starka försvarsmurar kommer hon göra i många år framöver.

– Det är alltid någon som blir besviken, och då får det bli så, avslutar en besviken Amina Jasarevic.SENASTE TV-NYHETERNA

Äntligen – nu har de tagit studenten!
NYHETER 2023-06-08 KL. 14:37

Äntligen – nu har de tagit studenten!

Se bildspel och film från firandet

Över 100 miljoner satsas på reningsverk
NYHETER 2023-06-08 KL. 11:45
Premium

Över 100 miljoner satsas på reningsverk

Budgeten har skrivits upp med 50 miljoner

S nya förslag – arbetsskor till alla inom vården
NYHETER 2023-06-08 KL. 10:15
Premium

S nya förslag – arbetsskor till alla inom vården

Klart: Här placeras det nya jättebatteriet
NYHETER 2023-06-08 KL. 08:20

Klart: Här placeras det nya jättebatteriet

Elisabeth om allra första dagen på Kungsmässan
FAMILJ 2023-06-07 KL. 21:00
Premium

Elisabeth om allra första dagen på Kungsmässan

Långläsning: Klubbikonerna tar farväl av HK Aranäs
HANDBOLL 2023-06-07 KL. 19:30
Premium

Långläsning: Klubbikonerna tar farväl av HK Aranäs

Fler nyheter