VÅRD 2023-10-05 KL. 07:40

S-krav på bättre arbetsmiljö inom vården

Av Ronny Karlsson

Socialdemokraterna i Halland vill se minskad personalomsättning och lägre arbetsbelastning inom vården. Nu kräver partiet förslag på åtgärder för att skapa en bättre arbetsmiljö.

S-krav på bättre arbetsmiljö inom vården
Socialdemokraterna i Halland vill se åtgärder som skapar en bättre arbetsmiljö inom Hallands sjukhus. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Hallands sjukhus har precis som andra regioner svårt att få tag på personal. Det krävs bemanningspersonal för att få verksamheten att fungera och det finns en problematik med både sjukfrånvaro och personalomsättning.

Nu kräver Socialdemokraterna i Halland att regionen agerar för att skapa en bättre arbetsmiljö.

- Med åtgärder inom arbetsmiljöområdet kan vi skapa en mer attraktiv och hållbar arbetsplats för våra medarbetare på Hallands sjukhus. Satsningar på personal och arbetsmiljö gynnar inte bara vårdpersonalen utan även invånarna i Halland med bland annat förbättrad tillgänglighet, säger Johan Lindahl (S), 2e vice ordförande för driftnämnden Hallands sjukhus.

Man vill se åtgärder som minskar arbetsbelastningen och förbättrar arbetsmiljön. Målet är att dessa förändringar ska göra regionen till en mer attraktiv arbetsgivare.
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.