NYHETER 2024-10-12 KL. 15:00

36 ris och ros – finns du med på listan?

Av Christina Forlin

Det har blivit en hel del ros och ris i tidningen. Här hittar du alla som har publicerats i tidningen de senaste veckorna.

36 ris och ros – finns du med på listan?

TV-klipp och nyheter


DAGENS ROS

En jättefin rosenbukett till personalen på Hörcentralen i Kungsbacka som ordnade en extra tid hos tekniker för att fixa min strulande hörapparat.

Lena K

Dagens ros till Elisabeth Berger, bibliotekarie i Fyren, för att hon lyckas med konsten att vara perfekt i bemötande och allt!

Fyrenbesökare den 4/9

Många rosor till Helene på Röntgen i Kungsbacka, som hjälpte mig att boka tid för datortomografi, omboka tid på öron- näs och hals och fixa remiss till provtagningen i Åsa vårdcentral, när min remiss till röntgen inte kunnat behandlas i tid. Är man äldre är det svårt med alla olika kontakter inom vården, när man bollas hit och dit. Underbart när man träffar på en person som ser helheten och går utanför ramarna och hjälper till. Stort tack för ett fantastiskt bemötande!

Ulla

Dagens största ros till ambulanspersonalen och personalen på Varbergs sjukhus som hjälpte mig när jag hade ramlat söndagen den 8 september. Tack!

Magnus Granstrand

Dagens ros vill jag ge till min härliga och fantastiskt proffsiga frisör Jane! Så nöjd med resultatet du lyckades fixa till med mitt hår den 4 september!

Rosor och kramar till dig

Jenny

Dagens ros till EMM. städ för proffsig flyttstädning.

Inger

Under många år har jag varit otroligt frustrerad över den låga tillgängligheten på Onsala vårdcentral. Någonting måste ha hänt under det senaste halvåret, jag blev oerhört positivt överraskad när jag var där i dag. Det är som natt och dag. Dagens ros vill jag ge till personalen på Onsala vårdcentral för proffsigt och engagerat bemötande!

Petra

Alla regntunga skyar försvann när Onsala PRO genomförde den traditionella Gräppåsdagen. Solen sken på nyklippta ruffar och greener. Prisbordet dignade under fina vinster. Många rosor till alla som hjälpte oss med gåvor och support. Gräppås Golfklubb, Coop Kolla, Stora Coop, Hemköp Hålabäck, Golf Outlets, KIFAB, Team Sportia och Köket i Vallda. Tack för att ni bidrog till att göra vår golftävling så spännande och lyckad!

Onsala PRO

En skimrande ros till Magnus G för att du avbröt din semester vid mammas bortgång och var så be- hjälplig med allt. Vill också ge en berörande ros till kantor Maria Salekärr för tröstande toner. En färgrik ros till prästen Helena för hennes fina betraktelse över mammas liv. Sist, men inte minst var- sin vacker ros till Liselotte och Monica som var så behjälpliga vid kyrkkaffet. Ni gör alla skillnad.

Elvys dotter

Dagens ros vill jag ge Carolin Lövgren på Volkswagen Kungsbacka transportbilar. Hon gjorde det extra när min bil ej var körbar mitt i semestertider, och alla mekaniker hade semester. Hon såg till så jag fick en lånebil och kunde fortsätta jobba med min verksamhet. Mer serviceinriktad medarbetare har jag inte träffat! Riktigt nöjd. Tusen tack.

Oliver Fredriksson

Dagens ros till Tempo i Fjärås som skänkte tårtor och kladdkakor till våra omsorgstagare på Måhaga. Det blev tårtkalas på våra avdelningar.

Personalen på Måhaga

Återigen vill vi ge Lilla Coop i Kolla dagens ros för att ni åter igen sponsrade vårt Hälsolopp 9/9. Tack för allt och tack för ert fantastiska bemötande.

Lotta och Jannica, Kungsbacka kommun IF

Massor av rosor till alla vänliga människor som erbjuder sin hjälp när vi med rullstolen besöker staden. Även en ros till vår snälle granne som alltid finns till hands i akuta situationer.

Patrik och mamma

Rosor till Kungsbacka kommun, ABF Kungsbacka, Horreds Lantmanna, Stättareds 4H-gård & vandrarhem, Alléteatern Kungsbacka och Skårs Gård för att ni stöttar oss som förening.

Teatersällskapet EBBE

Ett stort fång rosor till Daniel Olausson på Rolf Anderssons El som värnar om sina kunder. När vi inte fick appen till vår laddstolpe att fungera ”ryckte han ut” och hjälpte till trots att det var lördag. Det kan man kalla service!

Tacksamma pensionärer

Stor bukett med rosor till Magnus Eilard! Håller med dig i allt du säger. Tidigare visade man gärna runt besökare i Kungsbacka så de fick se alla vackra rondeller och planteringar. Inget man gör nu. Tack Magnus för ditt engagemang och hoppas politikerna lyssnar på dig till slut!

Missnöjd kommuninvånare

Jag vill ge dagens ros till Kakhuset i Särö som gjorde min födelsedag till ett fantastiskt minne. Jag hade bjudit in några vänner hit och beställt kaffe och tårta. Detta för att jag efter 47 år i Särö numera bor i Skåne och inte har en soffa att bjuda in mina vänner till. Personalen flyttade runt soffor och bord så att vi satt bra och serverade en mycket god jordgubbstårta. En extra stor ros vill jag också ge till de två unga flickor som kom fram med en ros till mig när de hört mina väninnor sjunga ”ja må hon leva”.

Solveig Bernlöf

Tack för kaffet! Rosor till Hemköp Hålabäck för stödet i samband med vår Gräppåsdag.

Onsala PRO

Tusen tusen tack till er gulliga tjejer Kristina och Anette, som hjälpte mig när jag föll så illa på mitt jobb. Tack och lov inget brutet. All kärlek till er.

Nettan på Gottskär Hemtjänst

Dagens finaste ros vill jag ge till tandläkare Maria Furberg, som först pusslade in mig akut, och sen snabbt och proffsigt fixade min tand så jag därefter kunde genomgå min planerade ryggoperation! Tusen tack!

Birgitta Häggsten

Många rosor och ett stort tack till Gloria, Camilla och Katarina för den mycket trevliga kursen ”Färga på Nidingen”. Lärorikt, god mat och vackert väder. Vi fick alla med oss så många färgglada garnnystan hem. Nu, när det börjar bli höst, ser vi fram emot att få börja sticka.

Elisabeth Berglund

Stor ros till Veronica på Darios för bra klippning.

Nöjd kund

En ros var till Ruben och Fredrik på Västra Bil för bra arbete och fint bemötande.

Tack från Bertil och Eva, Lindome

Dagens ros vill jag ge Andres Borair på LiboBygg som med kort varsel kunde komma och hjälpa mig att få in vinterfönster som inte längre passade i fönsterbågen.

Ingrid

Dagens rosor till polisens volontärer Elisabeth, Tina och Hans, som gästade vårt medlemsmöte den 18 september. På ett informativt och pedagogisk sätt informerade ni om bedrägerier och fällor många hamnar i. Vi lovar att vara på vår vakt!

Onsala PRO

Dagens ros till den givmilde och generöse yngling som utan anledning betalade en ålderstigen mans klippning hos frisören. Sådan ungdom ger vårt samhälle hopp.

Tacksam pensionär

Dagens ros till personal på Ica Kvantum. Ingen nämnd och ingen glömd. Tack för er fina omtanke i min situation. Och tack för blomman.

Kram Ulf + bihang

Dagens största ros vill vi ge till Christian på Aranäs som gör allt för att det ska fungera för oss i vårt jobb. Alltid lika serviceinriktad och glad. Du är guld värd.

Personalen på avd Linnean, Smedjans korttidsenhet

Dagens ros till Ica Kvantums förbutik. Personalen där är alltid så trevliga att ha att göra med!

Blåvitt

En stor bukett rosor vill jag ge till min snälla granne. Tack för du pysslade om mig när jag inte mådde så bra. Du är ovärderlig för mig och lilla missen. Tack för all din hjälp du ger!

Johanna

Dagens ros vill jag ge till Lasse på Lantmannaföreningen i Frillesås för att han hjälper mig med min robotgräsklippare när den strular.

Katarina

Dagens ros vill jag ge mina härliga vänner i bokcirkeln som överraskade mig med en härlig bukett blommor i höstens färger, som en uppmuntran till mig när jag varit sjuk. Är nu på bättringsvägen.

Lejla

Stort tack till den vänliga människan som hittade min telefon på parkeringsplatsen vid Ica i Åsa och som lämnade in den i affären. Jag är så tacksam att det finns människor som du.

Agneta


DAGENS RIS

Dagens ris till er som slänger era fimpar och snuspåsar i Bräckans fina natur. Tänk även på brandrisken.

Skräpplockare

Dagens ris till de personer som lät två hundar springa på lekplatsen och

i sandlådan i Store Lyckor. Ni hade barn och inte bättre vett. Ni bör skämmas.

Boende i föreningen

Dagens ris till Kungsmässans ledning som bestämt att sluta sälja presentkort i förbutiken. Nu måste man köpa detta digitalt och då tillkommer dessutom en administrationsavgift på 25 kronor. Hur skall dom som till exempel inte har smartphones kunna ge bort ett presentkort på Kungsmässan?

Missnöjd kund



Stort intresse för tryggt boende
NYHETER 2024-10-12 KL. 17:45
Premium

Stort intresse för tryggt boende

TV-klipp och nyheter

Båt brann i Onsala
NYHETER 2024-10-12 KL. 14:44

Båt brann i Onsala

HANDBOLL 2024-10-11 KL. 19:00
Premium

"Har varit jobbigt att inte kunna lita på axeln"

Men Anna Heed gillar att vara favorit

Erik utbildade om dödligt våld innan skjutningen
NYHETER 2024-10-11 KL. 12:17
Premium

Erik utbildade om dödligt våld innan skjutningen

Onsalabon berömmer personalen på Kungsmässan

Nytt förslag kan kosta Kungsbacka 120 miljoner
NYHETER 2024-10-11 KL. 11:45
Premium

Nytt förslag kan kosta Kungsbacka 120 miljoner

Forsell (M): "Det tycker vi är helt orimligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-10-12 KL. 17:45
Stort intresse för tryggt boende
Premium | KONST 2024-10-12 KL. 17:15
Naturens makt i konsten på Hjertstedska
NYHETER 2024-10-12 KL. 14:44
Båt brann i Onsala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.