DEBATT 2022-12-23 KL. 11:00

Debatt: Hur många kollegor ska gråta i dag?

Debatt: Hur många kollegor ska gråta i dag?

TV-klipp och nyheter

God jul alla ni politiker och chefer inom vård och omsorg, jag hoppas ni har en fin tid på jobbet nu runt jul och nyår med jobbet som bjuder på julbord och en lugn julhelg hemma med era nära och kära.

Att ni inte behöver oroa er för om ni verkligen kommer kunna sitta hemma och kolla på Kalle Anka eller om ni mitt i tuggan på pepparkakan kommer att få ett samtal från jobbet för att bli inbeordrad och få släppa allt, för en arbetsvägran vill man ju inte åka på. Om ni under dagens arbetspass kommer att kunna göra allt ni egentligen skall göra hos omsorgstagarna.

Att ni inte behöver oroa er om ni kommer klara er genom hela dagen utan att behöva stanna upp och torka några tårar och ta några extra andetag i bilen för att det helt enkelt blir för mycket, för att sen sätta på ett leende och gå in till nästa omsorgstagare.

Om ni kommer klara av frågan "hur mår du?" av en kollega när ni kommer in till lunch utan att bryta ihop. Jag hoppas verkligen det, för så här ser tyvärr verkligheten ut för oss undersköterskor och vårdpersonal inom hemtjänsten och så här hoppas jag inte att någon annan har det på jobbet.

Men så här är det för oss, vi som jobbar dygnet runt för allas era äldre släktingar och deras bästa i fokus, varje dag, dygnet runt, året runt. För usla löner och utan varken planeringsdagar, fina julbord eller beviljade semestrar under hela jul och nyår, precis som de två senaste åren. Men vi ställer vi upp och löser det och inte ett enda tack får vi för det, som vanligt.

Det är olikt mig att skriva till tidningen, men när jag idag, onsdag 21 december sett fem kollegor bryta ihop och gråta på jobbet för att vi varken får ihop bemanningen eller våra körrundor, för att vi behöver ursäkta oss hela dagarna för att vi är sena och för att vi inte får våra raster, då är det faktiskt något som gått riktigt snett.

När vi dag efter dag går 2-4 personal kort för att det inte går att täcka de sjukluckor som kommer in när covid-19 och influensor slår i taket. När insatser får plockas bort för att det skall gå ihop på våra rader och för att vi inte får ihop privatliv för att vi måste ställa upp och jobba, då är det något som är fel.

Så här ser verkligheten ut för oss och jag känner att jag behöver berätta det för er för ni verkar inte ha någon insikt alls i hur denna verksamhet fungerar. En praktikdag eller två för er hos oss nere på golvet kanske vore på sin plats. Hur många hade ni som grät på jobbet idag?

Ni allihop har lyst med er frånvaro med svar på tidigare insändare så jag förväntar mig inte svar på denna heller, men jag hoppas verkligen att läser denna och att ni tar åt er, för den kommer från hjärtat. Vi behöver värdesättas högre, inte med applåder för det betalar inga elräkningar, men det gör pengar!

Varsin stor påse med ris till alla er i julklapp och varsin bukett rosor i julklapp till alla oss som går på knäna för detta arbete.

Undersköterska i Fjärås Hemtjänst


TV-klipp och nyheter

Här kan du inte bada i helgen
NYHETER 2024-07-26 KL. 14:07
Premium

Här kan du inte bada i helgen

Nya prover visar höga bakteriehalter

Missfärgat vatten skapar oro i Frillesås
NYHETER 2024-07-26 KL. 12:30
Premium

Missfärgat vatten skapar oro i Frillesås

"Blir så påtagligt när det ser ut så här vid stranden"

Vill helst slippa - därför måste kommunen brädda
NYHETER 2024-07-26 KL. 11:45
Premium

Vill helst slippa - därför måste kommunen brädda

"Risk för att vattnet vänder tillbaka i folks avlopp"

Räddningstjänsten kvar efter storbranden i Åsa
NYHETER 2024-07-26 KL. 08:17
Premium

Räddningstjänsten kvar efter storbranden i Åsa

När brandresterna svalnat inleds polisens undersökning

Gottskärsseglare vann SM
SPORT 2024-07-25 KL. 15:09
Premium

Gottskärsseglare vann SM

Elpida är årets lärare i Kungsbacka
NYHETER 2024-07-25 KL. 07:00
Premium

Elpida är årets lärare i Kungsbacka

"Är som bäst när vi har henne"

Här drillas målvaktstalangerna
ISHOCKEY 2024-07-24 KL. 21:00
Premium

Här drillas målvaktstalangerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2024-07-26 KL. 17:22
Inget OS för Bengtsson
NYHETER 2024-07-26 KL. 16:50
Tågstopp genom Halland
Premium | NYHETER 2024-07-26 KL. 16:00
Så varmt är badvattnet i Kungsbacka
Premium | NYHETER 2024-07-26 KL. 14:07
Här kan du inte bada i helgen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.