Annons

95-åring årets företagare

Ålder är inget hinder för att driva företag och vara en förebild för andra. Det är Ralf Jutvik, mannen bakom det framgångsrika teknologiföretaget Biotech, ett exempel på. I dag utsågs det 95-årige entreprenören till Årets företagare i Kungsbacka.

Jobb & Pengar | 20 Maj 2021 10:10

Årets företagare är Ralf Juvik, 95. Årets unga företagare är Anton Gustafsson, 31.

FOTO: Kristian Alm

Nästan längst ut på Råövägen ligger ett av Sveriges Superföretag, utsett av Veckans Affärer flera år i rad. Med utsikt mot havsviken och granne med kohagar jobbar ett tiotal personer med specialiserad högteknologi. I den före detta stallängan på den gamla gården byggs det ihop delar till vetenskapliga analysinstrument, tekniska specialkomponenter som skickas ut över hela världen.

Biotech

Företaget startades av Ralf Jutvik, som fortfarande är aktiv och tar sig till jobbet varje dag. Eller rättare sagt, nu äntligen kan ha göra det igen, efter att ha vaccinerats.

– Det har varit förfärligt att vara isolerad, nu kan jag träffa kolleger och fika igen, sa Ralf Jutvik när han på torsdagsmorgonen fick pris som Årets företagare i Kungsbacka.

Det nyinstiftade priset som Årets unga företagare gick till Anton Gustafsson som bland annat driver Cardstore, som tillverkar gratulationskort.

Båda två går nu vidare till en regionfinal, med möjlighet att tag sig till riksfinalen. Bakom priserna står organisationen Företagarna.

Dmitri Frejneman driver Electra.

Även Årets utvecklingsföretag prisades. Det blev Electra, som vuxit från 10 anställda till 35 på tre år, och drivs av Dmitri Frejneman.

Under företagsgalan på Hotell Halland fick även flera UF-företag pris. Årets UF-företag blev Datorexperten.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Inget länspris för 95-årige Jutvik

Nyheter Han utsågs till Årets Företagare i Kungsbacka. Men i länsfinalen fick 95-årige Ralf Jutvik se sig ...

Martina är Årets företagare

Jobb & Pengar Affärsidén är att sätta Sveriges barn i rörelse – en tuff uppgift när hela landet just ...

Han blev årets företagare

Jobb & Pengar Fredrik Skanselid – det är årets företagare i Kungsbacka. Han äger det snabbväxande företaget Hot Screen som just nu fördubblar sina lokaler i Fjärås.
Annons