Annons

Spelade med avslitna ledband – nu utan kontrakt

Han spelade säsongsavslutningen på smärtstillande och genomgick en operation förra veckan. Nu väntar en oviss framtid för mittsexan Andreas Lorentzson.

– Det viktiga är att foten läker sedan får vi se, säger han.

Handboll | 21 Maj 2020 11:07

Andreas Lorentzson skadade foten allvarligt i december och tvingades till en operation förra veckan. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. I december skadade sig Andreas Lorentzson borta mot AIK. Den stukade foten läkte inte under avslutningen och han tvingades spela med smärtor och en lindad fot.

– Jag gjorde en magnetröntgen och det visade att ledbandet var av på både in- och utsidan, säger Lorentzson.

Hur kunde du spela med den skadan?

– Jag tränade ganska lugnt och spelade bara matcherna. Det gjorde ont men samtidigt var det viktiga matcher så det var bara att bita ihop, säger han.

I tisdags förra veckan genomgick han en operation och nu väntar vila i tre till sex veckor för den gipsade mittsexan.

– Troligtvis blir det tre veckor och efter det blir det förmodligen en pjäxa. Det är lite segt nu för man blir galen av att sitta hemma och kolla in i väggen. Det är hemskt, säger han.

Utan kontrakt

Inför förra säsongen skrev Lorentzson på ett 1+1-kontrakt med Aranäs. Efter att det blev klart med uppflyttning till handbollsligan valde mittsexan att inte utnyttja optionen för ytterligare en säsong. Mycket tack vare skadeproblemen han dragits med under fjolåret.

– Jag har haft lite hjärnskakningar, utslagna tänder och nu foten. Jag ville inte tacka ja till något då jag var osäker på hur situationen skulle se ut. Det känns inte schysst mot varken mig eller klubben, säger Lorentzson.

Han stänger inte dörren för en fortsättning i klubben och har fört diskussioner med nygamle tränaren Jerry Hallbäck.

– Det beror lite på hur motivationen är och hur bra det känns efter rehaben. Så jag vet faktiskt inte hur det blir sen. Det viktiga nu är att få ordning på foten så att man har alla förutsättningar att göra ett val sedan, säger mittsexan.

Läs fler handbollsnyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Därför lämnade Pappila

Ishockey Det var ingen dramatik bakom Tony Pappilas beslut att lämna Hanhals Kings. Han fick inte ihop livspusslet helt enkelt. &...

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...
Annons