NYHETER 2022-06-08 KL. 18:00

Hotade spränga banken – döms till psykiatrisk vård

Av Julia Sandstén Vikberg

Mannen hotade bankpersonal om att han skulle spränga banken två gånger. Vid ett annat tillfälle hotade han en man med en jaktkniv. Nu döms kungsbackabon till rättpsykriatisk vård.

Hotade spränga banken – döms till psykiatrisk vård

Enligt bankpersonal som bevittnade händelsen, som inträffade i juli förra året, stod mannen vid en självbetjäningsdator inne på Swedbank i centrala Kungsbacka. Mannen blev upprörd över att datorn inte fungerade och gick mot utgången. I samband med det sa mannen "jag ska spränga banken, jag ska bränna ner den". Någon timme senare återkom mannen till banken och var hotfull igen. Denna gång ska han ha sagt "jag kommer tillbaka imorgon och spränger banken".

Personalen larmade polisen och mannen, som är i 70-årsåldern, stod nu till rätta i tingsrätten för hoten. Mannen förnekar gärningarna och menar att han hade skämtat med en annan kund om att denne skulle spränga banken, och inte sagt att han själv skulle göra det. Tingsrätten bedömer dock bankpersonalens uppgifter som trovärdiga och dömer mannen för två fall av olaga hot.
Samtidigt döms han för ett tredje fall av olaga hot då han vid ett annat tillfälle haft en jaktkniv i ena handen medan han dragit den andra handen mot halsen, vilket fick en annan man att tro att han hotade om att skära halsen av honom. Även detta förnekar mannen.

Tingsrätten dömer honom till rättpsykriatisk vård då en rättspsykiatrisk utredning kommit fram till att mannen lider av en allvarlig psykisk störning.SENASTE TV-NYHETERNA

600 kunder i Kungsbacka utan ström
NYHETER 2022-07-05 KL. 07:43

600 kunder i Kungsbacka utan ström

NYHETER 2022-07-05 KL. 06:40

"Märkligt fatta beslut som går emot översiktsplanen"

Lantlig idyll mest klickade huset
NYHETER 2022-07-04 KL. 18:00

Lantlig idyll mest klickade huset

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?
NYHETER 2022-07-04 KL. 14:00

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?

Trafikolycka på Hällingsjövägen
NYHETER 2022-07-04 KL. 12:30

Trafikolycka på Hällingsjövägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-07-05 KL. 09:29
Fullt ös i Onsala Pirates

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.