NYHETER 2023-05-18 KL. 13:00

Flaggan ska vaja som stöd för allas lika värde

Av Ronny Karlsson

I början av juni inleds West Pride i Göteborg. Men redan veckan innan börjar regnbågsflaggan att vaja utanför Stadshuset i Kungsbacka.

Flaggan ska vaja som stöd för allas lika värde
Regnbågsflaggan ska vaja utanför Stadshuset i samband med West Pride. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

West Pride-festivalen pågår mellan den 5 juni och 11 juni och är en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation. Även Kungsbacka kommun vill visa att man står upp för alla människors lika värde.

– Genom att flagga med regnbågsflaggan visar vi att vi står upp för HBTQI-personers rättigheter och att vi är en del av en inkluderande och öppen gemenskap. Vi hoppas att fler och fler människor kommer att uppmärksamma vikten av att kämpa för allas lika rättigheter och att vi tillsammans kan skapa en värld där olikheter firas och respekteras, säger Lisa Andersson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

I Kungsbacka togs beslut i Kommunstyrelsens arbetsutskott redan 18 april att man ska flagga utanför Stadshuset mellan 29 maj-5 juni samt 7 juni-11 juni. Flera andra verksamheter som kommunen driver kommer också att hissa den färgglada flaggan.

Kungsbacka kommun arbetar aktivt med Agenda 2030-målen, FN:s globala hållbarhetsmål. De globala hållbarhetsmålen omfattar både sociala, ekologiska och ekonomiska mål.

– Kungsbacka kommun står bakom och arbetar för att nå de globala hållbarhetsmålen och vill bidra till en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering, utifrån alla människors lika värde. Här är två av målen är särskilt knutna till West Prides värderingar. Det femte målet samt mål nummer tio, säger Lisa Andersson.

Det femte målet i Agenda 2030 handlar om jämställdhet och att leva ett liv fritt från våld och diskriminering. Mål nummer tio i Agenda 2030 handlar om minskad ojämlikhet och bygger på principen om allas lika rättigheter och möjligheter oberoende av tillexempel kön, etnicitet, religion, funktionsvariation, ålder och annan ställning.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.